Ne da(vi)mo Beograd: Sedmi protest, koncert u centru grada i slavlje oslobođenja prestonice!
Foto: Ne davimo Beograd

još jedan protest u nizu

Ne da(vi)mo Beograd: Sedmi protest, koncert u centru grada i slavlje oslobođenja prestonice!

Na koncertu su nastupili bendovi i rep autori Kazna za uši, Lira Vega, Fish in oil, Prti BeGe, Smoke Mardeljano i Jarboli
Objavljeno:

Na večerašnjem koncertu u organizaciji Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” više hiljada građana proslavilo je 72. godišnjicu oslobođenja Beograda od okupatora i njegovih domaćih saradnika. Proslavili smo dan kada su borci Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i Crvene armije oslobodili Beograd.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na koncertu su nastupili bendovi i rep autori Kazna za uši, Lira Vega, Fish in oil, Prti BeGe, Smoke Mardeljano i Jarboli.

Inicijativa Ne davimo BG tvrdi: Vlast nam brani protestni koncert!

foto: Stefan Jokić

U protestnoj atmosferi zajedno smo se podsetili na vrednosti antifašističe borbe - borbe za društvo slobodnih, jednakih i solidarnih građana, za društvo u kome niko ne sme biti maltretiran i ponižavan zbog sopstvenog identiteta, za društvo u kojem branimo naše komšije, za društvo u kojem svaki građanin zna da je tu za njega dom zdravlja kada je bolestan, da je dobro obrazovanje svima dostupno, da je socijalna zaštita tu da mu se pomogne kada mu je najviše potrebno.

Ne davimo Beograd organizuje protest na dan oslobođenja Beograda (FOTO)

foto: Beta

Danas kada je overena zdravstvena knjižica teško savladiva prepreka i kada nam se umesto socijalne brige serviraju salve osuda, jer smo tobože neradnici koji žive o trošku znoja političara na vlasti, kada je upitno ljudsko dostojanstvo i bezbednost građana, jer jedni dobijaju sve o državnom trošku, a drugima se oduzima i ono malo što imaju, znamo da je ova borba trajna, da se sloboda i jednakost ne osvajaju jednom za sva vremena, nego se antifašističe vrednosti moraju iznova braniti i potvrditi.

I jasno je da se mi, građani, moramo boriti za pravednije društvo, za grad slobode, jednakosti i solidarnosti!

Smrt fašizmu – sloboda narodu!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.