Izbegavajte centar BG-a: Koje će sve ulice biti zatvorene zbog Dana oslobođenja!
Foto: Fonet

Kolaps u najavi

Izbegavajte centar BG-a: Koje će sve ulice biti zatvorene zbog Dana oslobođenja!

Trolejbusi na linijama 19, 21, 22 i 29 saobraćati skraćeno od trga Slavija do terminusa koje imaju kao linije 19L, 21L, 22L i 29L
Objavljeno: 08:45h

Ulice Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva ulica u glavnom gradu biće zatvorene za saobraćaj od 9 do 16 časova zbog obeležavanja Dana oslobođenja Beograda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Takođe, biće izmenjene trase pojedinog gradskog prevoza, pa će tako trolejbusi na linijama 19, 21, 22 i 29 saobraćati skraćeno od trga Slavija do terminusa koje imaju kao linije 19L, 21L, 22L i 29L.

Autobusi sa linija 24, 26, 37 i 44 će ići trasom Trg Republike - Makedonska - Dečanska - Bulevar Kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama, ali će linije 37 i 44 u smeru ka periferiji stajati na stanici na trgu Republike gde inače stoje 24 i 26. Autobusi na liniji 31 će u oba smera saobraćati trasom Studentski trg - Trg Republike - Makedonska - Dečanska - Bulevar kralja Aleksandra - Kneza Miloša - Nemanjina - Slavija i dalje redovnim trasama. Grad Beograd obeležava 20. oktobar, Dan oslobođenja od nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu pre 72 godine. Pre podne će predsednik Srbije Tomislav Nikolić i delegacije grada Beograda položiti vence na Spomenik oslobodiocima Beograda na Novom groblju i na Spomenik Crvenoarmejcu. Defile učesnika borbe za oslobođenje, u kojem će učestvovati i pripadnici Vojske Srbije, policije i SUBNOR-a počeće u podne. Povodom Dana oslobođenja biće rekonstruisana Bitka za Beograd, a na platou ispred Skupštine grada u 16.00 će biti otvorena izložba oružja koje su koristili pripadnici Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije i sovjetske Crvene armije, kao i fotografije iz oktobra 1944. godine. Takođe, protestni koncert Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" povodom Dana oslobođenja Beograda trebalo bi oktobar na Trgu republike sa početkom u 18 časova. Na koncertu će nastupiti Jarboli, Prti Bee Gee, Lira Vege, Smoke Mardeljano, Kazna za uši, Fish in oil i DJ Flip. Ipak, iz Inicijative su pre nekoliko dana saopštili da gradska vlast pokušava da spreči održavanje koncerta.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.