Inicijativa Ne davimo BG tvrdi: Vlast nam brani protestni koncert!
Foto: Stefan Jokić

ipak ništa od protesta?

Inicijativa Ne davimo BG tvrdi: Vlast nam brani protestni koncert!

Iako su sve uredno prijavili dve nedelje pre samog održavanja protesta, njima je svega nekoliko dana pre održavanja istog stiglo obaveštenje da im se ne dozvoljava održavanje pomenutog skupa
Objavljeno:

Organizatori inicijative Ne davimo Beograd saopštili su da su vlasti odbile njihov zahtev za održavanje još jednog protestnog skupa, zakazanog za 20. oktobar.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iako su sve uredno prijavili dve nedelje pre samog održavanja protesta, njima je svega nekoliko dana pre održavanja istog stiglo obaveštenje da im se ne dozvoljava održavanje pomenutog skupa.

Ne davimo Beograd organizuje protest na dan oslobođenja Beograda (FOTO)

Njihovo saopštenje prenosimo vam u celosti:

- Protestni koncert je medijski najavljen i uredno prijavljen policiji i nadležnoj opštini Stari Grad dve nedelje unapred, a kako smo nezvanično saznali, pre nekoliko dana, iz Gradske uprave grada Beograda stigla je pismena direktiva kojom se nalaže da se ne dozvoli prijavljeno i medijski najavljeno održavanje događaja na kojem bi trebalo da nastupe poznati bendovi poput Jarbola, Prti Bee Gee, Lira Vege, Smoke Mardeljana, Kazne za uši, Fish in oil i DJ Flipa.

Ovo nezvanično saznanje, potvrđeno je i medijskim objavama putem kojih je Gradska uprava grada Beograda, sasvim iznenada, najavila obeležavanje 20. oktobra "kakvo do sada Beograđani nisu videli", između ostalog i "rekonstrukcijom velike bitke za Beograd na Trgu Republike".

foto: Dragan Kadić

Koliko god nas zabavljalo to da su se oni koji su 20. oktobar znali da obeležavaju 16. oktobra konačno setili "da je Srbija bila na strani antifašizma i da je bila na strani sila pobednica u Drugom svetskom ratu", pre svega smo zgroženi pravom prirodom ove manifestacije. Ova suptilna opstrukcija uredno prijavljenog protestnog koncerta je još jedan dokaz da ovoj vlasti smetaju pravdoljubivi građani koji brane demokratska načela.

Pokušaj sakrivanja, blokiranja i gušenja građanskog bunta koji negde sprovode perfidno, kao u ovom slučaju, a negde nasiljem, provokacijama i pretnjama kao u slučaju pritisaka na organizatore niza protesta koji su izveli desetine građana na ulice Beograda, može samo rezultirati novim i većim nezadovoljstvom građana.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Bitka za Beograd nije farsa kakvom će je gradske vlasti prikazati, izlažući oružije da bi osujetili bunt građana. Bitka za Beograd je permanentni napor njegovih građana da on bude grad slobode, solidarnosti i jednakosti", stoji u saopštenju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.