Kako da prepoznate dobar med? Onaj koji kupuje Novak Đoković! (FOTO)
Foto: Petar Lazović

bili smo na sajmu meda

Kako da prepoznate dobar med? Onaj koji kupuje Novak Đoković! (FOTO)

"Carstvo meda" na Tašmajdanu otkrilo nam je brojne tajne ovog slatkog i neizbežnog sastojka. Saznajte i koji je najskuplji med u Beogradu
Objavljeno: 22:39h

U Srbiji se godišnje proizvede od 5.000 do 9.000 tona meda, od čega se izveze od jedne do dve trećine.

Jedno od najstarijih udruženja je Društvo pčelara. Oni su se po 42. put okupili na Tašmajdanu i svim ljubiteljima meda priredili prave poslastice.

foto: Petar Lazović

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kada pitate ovo ljude, kakve su pčele, njihov odgovor je jako kratak - pčele su fascinantne!

A zbog čega? Svi ih se plašimo kada kreću da nam obleću oko glava, panično počinjemo da bežimo, ali med obožavamo svi. Neki mažu na hleb, drugi se pridržavaju onog starog pravila - svako jutro jedna kašičica i nema brige! Bilo kako bilo, med jeste jedna od najzdravijih namirnica.

foto: Petar Lazović

Posetili smo Sajam Pčelarstva i saznali mnogo toga o ovoj čudesnoj, slatkoj, gusto - tečnoj, specifičnog ukusa i mirisa materiji. Između ostalog da medom možete izlečiti skoro sve.

foto: Petar Lazović

Bagremov, šumski, beli, livadski, sa koprivom, cimetom, susamom. Nema čega nema, a sve je ukusno i divno. Kad se krene od tezge do tezge, pa probaj jedan, pa drugi.. Uf, sigurno smo napunili baterije do kraja dana.

Saznali smo kako da prepoznate pravi med, kao i to da pčelarstvo u Srbiji postaje sve profitabilnije zanimanje, "pa zato nije više samo hobi".

foto: Petar Lazović

Zašto se kaže da je nekom upala sekira u med? I ko je toliko blesav da liže sečivo? (GIF)

Iz pčelarskog domaćinstva Stoiljković, otkrili su nam da je najbitnije da se med kristalizuje. Kao i da svaki prirodni i kvalitetni med ima svojstvo da se kristališe.

Ono najbitnije je da kada otvorite teglu, medena nit ne sme da se prekine. U slučaju kada počinju da se stvaraju gromuljice ili se nit prekine - to nije pravi med!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.