SVE ŠTO NIJE ŠTETNO ZDRAVSTVENO, A KORISNO JE TREBA PRIHVATITI: Šta Beograđani kažu o antivakserima?
Torlak, Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

mišljenje

SVE ŠTO NIJE ŠTETNO ZDRAVSTVENO, A KORISNO JE TREBA PRIHVATITI: Šta Beograđani kažu o antivakserima?

Drugi se slaže sa njim i ukazuje da antivakserima ne treba omogućiti da se oglašavaju na tu temu.

Objavljeno:

Građani Beograda imaju podeljenja mišljenja o tome da li antivakseri treba da zakonski odgovaraju za "širenje panike i lažnih vesti" čime ugrožavaju borbu protiv kovida-19 i živote ljudi.

Ekipa Tanjuga razgovarala je stanovnicima glavnog grada različite životne dobi, a jedan od njih jasan je u stavu da je za sankcionisanje, jer antivakseri ugrožavaju živote drugih " U redu je da neko ne želi da se vakciniše, to je njegova stvar, ali vi možete da prenesete virus onome ko je zdrav, u tome je problem i naravno da treba da se sankcionišu", poručujeovaj sugrađanin.

Drugi se slaže sa njim i ukazuje da antivakserima ne treba omogućiti da se oglašavaju na tu temu.

"Sve što nije štetno zdravstveno, a pretpostavlja se da je korisno treba ga prihvatiti", smatra on.

Tanjugova ekipa susrela je i Srbina koj živi u Madridu, a koji je došao u Beograd da primi vakcinu. On je savetovao sve, posebno mlade da slede njegov primer i prime vakcinu protiv kovida-19.

Jedan mlađi muškarac međutim ističe da svako ima pravo na svoje mišljenje i poručuje da je on protiv sanksionisanja antivaksera i da i on sam želi da sazna "kakve su to vakcine koje nam dolaze iz inostranstva".

Njegovo mišljenje deli i stariji sugrađanin, koji smatra da svako ima pravo na svoje mišljenje, ukazujući da on lično nije protivnik nečega, kako kaže, već nema dovoljno informacija o vakcinama, pa se i premišlja da li će primiti vakcinu protivi korona virusa.

"Nisam protivnik ni ovoga ni onoga, samo imam svoj stav.", poručuje ovaj Beograđanin.

Pojedini igrađani, uglavnom mlađi bili su uzdržani navodeći da o toj temi ne žele da pričaju.

Premijerka Ana Brnabić ocenila je juče da objavama protiv vakcinacije na društvenim mrežama, antivakseri "ozbiljno" ugrožavaju nacionalnu bezbednost.

Tužilaštvo je pokrenulo krivični postupak protiv šest osoba, jer su u svojim objavama protiv vakcina i nakcinacije na društvenim mrežama širili lažne vesti i izazivali paniku među građanima.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.