Centar Beograda blokiran zbog huligana: Kordoni policije i žandarmerije preplavili grad!
Foto: Zorana Jevtić

Parada ponosa

Centar Beograda blokiran zbog huligana: Kordoni policije i žandarmerije preplavili grad!

Parada ponosa zakazana je za danas u podne u Beogradu, od Slavije do Trga Republike. Policija koja obezbeđuje učesnike od huligana i ekstremista paralisala centar grada
Objavljeno: 09:18h

Na ulicama je veliki broj pripadnika žandarmerije i policajaca u opremi za brza dejstva. Kordoni policije već su raspoređeni na glavnim punktovima, u parkovima u centru grada, oko Parka Manjež i na prilazima ruti kojom će se kolona kretati. Policija i žandarmerija propušta građane kroz zaštitne ograde za sada bez legitimasanja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ulica kneza Miloša ja zatvorena za saobraćaj, kao i Resavska u potezu koji prolazi pored Parka Manjež, a zatvorena je i većina okolnih centralnih ulica.

"Terazijski tunel je zatvoren za saobraćaj. Ova situacija je trenutna a propuštanje građana se menja iz časa u čas", rekao je jedan pripadnik policije.

Naoružajte se strpljenjem: Ovo su izmene u saobraćaju zbog Parade ponosa!

Nekoliko građana ispred crkve Svetog Marka nosi transparente "Sramotu nikad u javnom životu".

foto: Zorana Jevtić

Početak šetnje proglasiće ovogodišnja kuma Parade ponosa glumica Mirjana Karanović.

Kako je najavljeno, biće održan minut tišine posvećen LGBT zajednici u Turskoj, dok će na Trgu Republike pored obraćanja gostiju, biti organizovana i ulična žurka uz DJ podršku.

Učesnici parade će moći da uđu na četiri lokacije i to na Zelenom vencu kod Prizrenske ulice, kod zgrade Generalštaba na uglu Kneza Miloša i Nemanjine ulice, kod Pravnog fakulteta na uglu Beogradske i Bulevara kralja Aleksandra, kao i na Trgu Slavija kod Beogradske ulice.

foto: Nebojša Mandić

Učešće na paradi ponosa najavila je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić, a ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović rekla je da će prisustvovati Paradi ukoliko joj to obaveze dozvole.

Predstavnici Organizacionog odbora Prajda su, na otvaranju ovogodišnje Nedelje ponosa u ponedeljak, 12. septembra, poručili da su se okolnosti u društvu promenile i da se ovogodišnja Nedelja ponosa organizuje u atmosferi bez straha i velikih tenzija.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.