Posao, gužve,haos... Kako da izbegnete razgovor sa smaračima u prevozu?
Foto: Stefan Jokić

Ima ih uvek...

Posao, gužve,haos... Kako da izbegnete razgovor sa smaračima u prevozu?

A da pritom ne ostavite otisak pravog mrguda?
Objavljeno:

Kada ideš na posao, nije ti do života, a isto je i kada se vraćaš sa njega. Zapravo, ta vožnja gradskim prevozom je obično jedini deo dana kada možeš da imaš malo mira i tišine, naravno pod uslovom da nabiješ slušalice i otvoriš knjigu ako si imao sreće da ugrabiš mesto. Zato se većina nas grozi susreta sa poznanicima u tom vremenskom intervalu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prvo da razjasnimo šta je poznanik - to je osoba koju donekle znaš, ne dovoljno dobro da si ikada sam sa njom izašao na kafu ili podelio sa njim neku svoju privatnu dilemu, ali znaš je dovoljno dobro da moraš da joj se javiš i provedeš par minuta ćaskajući o budalaštinama poput vremenskih prilika ili gužve u prevozu i gradu.

foto: Stefan Jokić

Kad smo već kod toga, mene lično je oduševio primer komšije iz moje zgrade koga sam susrela u hodniku zgrade, vodila klasičan ustegnut razgovor sa njim do vrata, pa onda niz ulicu, i na moj užas sve do stanice. Tu sam shvatila da moramo da ćaskamo i na stanici, a onda sam videla da se sprema da uđe i u moj autobus. Već sam počela da se preznojavam, a onda je komšija carski razrešio situaciju, i to tako što se pozdravio sa mnom i otišao u drugi deo autobusa. E, to je kultura, ali se retko viđa! Uglavnom takvi poznanici završe tako što celu vožnju provedu u glupavom razgovoru, oboje priželjkujući da onaj drugi nestane.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.