DVE HILJADA KRANOVA GOVORI KOLIKO SE GRADI U BEOGRADU: Gradonačelnik saopštio koji su projekti najvažniji!
Zoran Radojičić, Foto: Printscreen

niču gradilišta

DVE HILJADA KRANOVA GOVORI KOLIKO SE GRADI U BEOGRADU: Gradonačelnik saopštio koji su projekti najvažniji!

"To je direktan pokazatelj razvoja Beograda", naveo je on.

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić rekao je danas da se u Beogradu trenutno radi na hiljade projekata, velikih infrastrukturnih radova, ali i manjih radova, o čemu svedoči dve hiljade kranova.

Među većim planovima za naredni period je metro, zatim zgrada Filharmonije, Tiršova 2, Hitna pomoć, Infektivna klinika, linijski park, obilaznica oko Beograda, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda i doprinos zaštiti životne sredine.

"Brojni projekti vezani su za viziju razvoja Beograda i spuštanja na reke. Linijski park nastavak je tog koncepta, a cilj je da od Ade Ciganlije do Pančevačkog mosta imamo divno šetalište sa mnogim sadržajima", rekao je Radojičić za TV Pink, a saopštila Gradska uprava.

On je naveo da će šetalište biti dugačko 4,6 kilometara i podeljeno u deset celina, obuhvataće prostor od Beton hale do Pančevačkog mosta, sa parkovima, restoranima, dečjim igralištima, kulturnim sadržajima i inovativnim konceptima, a sve će biti otelotvorenje ideja mladih arhitekata.

Gradonačelnik se osvrnuo na statističke podatke koji od 2013. godine idu uzlaznom linijom - znatno manji broj nezaposlenih, veće zarade, veći obuhvat dece u vrtićima.

"To je direktan pokazatelj razvoja Beograda", naveo je on.

Ističe da je Srbija našla ravnotežu među različitim interesima koje zemlje imaju, što govori o umešnosti, a da se to vidi na primeru budućeg metroa, ali i na primeru nabavke vakcina.

"Danas ćemo imati petsto hiljaditog vakcinisanog, što je izuzetan rezultat. Od tog broja vakcinisanih, 150.000 ljudi je u Beogradu, a milion njih trenutno je prijavljeno za imunizaciju. Na mene je ostavilo utisak to što je kancelarka Nemačke Angela Merkel priznala da se Srbija najbolje snašla, tako da se vraćamo na dobru odluku predsednika Srbije da uđe u pregovore sa svima oko nabavke vakcina", istakao je gradonačelnik.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.