Pogledajte prve fotke novog bloka 18, koji niče u BG na vodi! (FOTO)
Foto: Fonet

samo još da se izgradi

Pogledajte prve fotke novog bloka 18, koji niče u BG na vodi! (FOTO)

Prema planiranom projektu gradiće se dva solitera od 23 sprata sa ukupno 456 stambenih jedinica različite strukture
Objavljeno:

U okviru projekta “Beograd na vodi” teku planske pripreme za realizaciju još jednog stambenog bloka na parceli nekadašnjeg kontejnerskog terminala ŽIT-a (železnički integralni transport).

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ova lokacija pripada novoformiranom stambeno-komercijalnom bloku 18 i zauzima prostor od 12.4 ha. Stambeni blok sastojaće se od dve kule visoke spratnosti sa aneksima komercijalne namene, velikom podzemnom garažom i uređenim unutrašnjim dvorištem.

Prema planiranom projektu gradiće se dva solitera od 23 sprata sa ukupno 456 stambenih jedinica različite strukture.

foto: Beobuild.rs

Ukupna bruto građevinska površina novog kompleksa je 75.234 m2, od čega je 54.185 m2 na nadzemnim etažama, a 21.049 m2 u okviru podzemnog dela objekta. Na podzemnim etažama biće smeštena velika garaža na dva nivoa sa ukupno 567 parking mesta, odnosno koeficijentom od 1.24 parking mesta po stambenoj jedinici.

U okviru nadzemnog dela objekta nalaziće se dve stambene kule sa pripadajućim aneksima komercijalne namene. Površina namenjena komercijalnoj nameni iznosi 3.718 m2 uz dodatnih 977 m2 za javnu namenu.

foto: Beobuild.rs

Deo objekta planiran za javnu ustanovu nalaziće se u nastavku aneksa, kao depadans kombinovanog dečijeg boravka sa odvojenim igralištem u okviru unutrašnjeg dvorišta. Stambeni deo kompleksa imaće ukupnu bruto površinu od 49.489 m2, smeštenih u dva solitera visine 82 metara. Stambene kule projektovane su u formi slova L, čime se teži optimizaciji vizura i pogleda, gde bi kula A bila sa dominantnim pogledom ka reci, a kula B sa pogledom ka parku duž budućeg savskog bulevara.

Planirano je da se stanovi veće kvadrature nalaze na višim etažama.

foto: Beobuild.rs

Visokom spratnošću objekata postignuta je nešto niža zauzetost parcele, pa je od dozvoljenih 70% iskorišćeno 46.3% ukupne površine. Sa time je formirano relativno prostrano unutrašnje dvorište, čime je omogućena bolja povezanost svih sadržaja. Ulaz u solitere biće moguć i sa strane ulice i iz unutrašnjeg dvorišta, a ulazni holovi imaće naglašen volumen koji će ga izdvajati od komercijalne funkcije aneksa.

foto: Beobuild

Sa ulica koje tangiraju blok biće omogućen pristup unutrašnjem dvorištu iz više pravaca, uključujući i dva natkrivena pešačka prolaza u okviru komercijalnih aneksa. Autor idejnog rešenja je arhitektonski studio DWP (Design Worldwide Partnership), a u prilogu pogledajte rendere novog stambeno-komercijalnog bloka u okviru projekta “Beograd na vodi”.

(Espreso.co.rs / Beobuild)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.