RADUJE ME VELIKO INTERESOVANJE ZA VAKCINACIJU Radojičić: Prioritet je pomoći starijim sugrađanima
Zoran Radojičić, Foto: Printscreen/Youtube

PROCEDURA

RADUJE ME VELIKO INTERESOVANJE ZA VAKCINACIJU Radojičić: Prioritet je pomoći starijim sugrađanima

Definisano je još 16 punktova u zavisnosti od potreba

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je zadovoljan kako funkcioniše početak masovnije vakcinacije u glavnom gradu, a prema trenutnim podacima vakcinisano je oko 1.300 ljudi.

"Imamo 24 punkta, 12 lekara koji rade, sve dobro funkcioniše i raduje me veliko interesovanje za vakcinaciju. Građani moraju da imaju ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu. Procedura je takva da se građani najpre upišu, potom idu na lekarski pregled, nakon toga da se registruju i zatim sledi vakcinacija. Procedura otprilike traje 15 minuta, a isto toliko građani ostaju i nakon vakcinacije", rekao je Radojičić na jednom od najvećih punktova za vakcinaciju na Beogradskom sajmu.

On je, kako prenosi Beoinfo, za Beogradsku hroniku RTS-a rekao da će se već sutra vakcinacija obavljati od 10 do 19 časova, a građani bi trebalo da dolaze po dobijenim terminima.

"Ljudi su strpljivi i nema zastoja. Parking na sajmu je besplatan", rekao je Radojičić i istakao da je za ponos kako se Beograđani uopšte u ovoj teškoj situaciji ponašaju.

Uz ovaj na sajmu, definisano je još 16 punktova u zavisnosti od potreba.

"Grad se obavezao da ih osposobi u roku od nekoliko dana ako zatreba. Domovi zdravlja takođe imaju svoju funkciju, tako da će ako bude potrebe i oni će biti aktivni", dodao je gradonačelnik Beograda.

Istakao je da je trenutno prioritet pomoć starijim sugrađanima, bilo za registraciju i zakazivanje pregleda ili za prevoz do mesta za vakcinaciju. Kol-centri po opštinama i centralni, gradski vode računa o time, dodao je gradonačelnik, precizirajući da je juče devedeset operatora bilo aktivno, te da je bilo 4.093 poziva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.