U SUSRET MASOVNOJ IMUNIZACIJI NA STAROM GRADU: U ovoj opštini građani će imati svu potrebnu pomoć oko vakcinacije
Marjanović i Todorović u poseti Domu zdravlja, Foto: Opština Stari grad

ODGOVORNO

U SUSRET MASOVNOJ IMUNIZACIJI NA STAROM GRADU: U ovoj opštini građani će imati svu potrebnu pomoć oko vakcinacije

U poseti Domu zdravlja bio je predsednik opštine Radoslav Marjanović

Objavljeno: 15:14h

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović i zamenik predsednika Aleksandar Todorović posetili su danas Dom zdravlja Stari grad, gde su se sastali sa direktorkom dr Vesnom Janjušević. Tema razgovora bila je početak imunizacije stanovništva protiv virusa Kovid 19.

U razgovoru sa direktorkom ove ustanove Marjanović je istakao da je opština Stari grad spremna da pruži potpunu logističku podršku i stavi na raspolaganje sve kapacitete kako bi se proces imunizacije što pre okončao a život naših sugrađana konačno vratio u normalne tokove.

Predsednik opštine je upoznao direktorku sa planovima u vezi sa ogranizacijom kontakt centra i volontera koji će od danas biti na raspolaganju građanima za sve potrebne informacije ali i za pomoć onim komšijama koji nisu u mogućnosti da samostalno dođu na mesto gde će se vršiti vakcinacija, kada za to dođe vreme.

Opština Stari grad
foto: Opština Stari grad

- Naš zajednički zadatak je da omogućimo da građani, koji iskažu interesovanje za vakcinaciju protiv Kovida 19, na brz i efikasan način to i ostvare, a opština je spremna da svima izađe u susret kako pružanjem svih neophodnih informacija, tako i prijavom na portal eUprave. Smatramo da će ovo svakako najviše koristiti našim najstarijim sugrađanima ali i svima onima kojima je potrebna pomoć prilikom prijavljivanja. Sa druge strane, svim našim najstarijim komšijama koji izraze želju da prime vakcinu a nisu u mogućnosti da dođu na mesto na kome će se vršiti vakcinacija, opština će obezbediti prevoz i volontere - rekao je Marjanović.

Direktorka se zahvalila opštini što je pokazala solidarnost i odgovornost u ovim teškim vremenima za sve nas. Izrazila je zadovoljstvo što ni ovog puta podrška lokalne samouprave nije izostala i osvrnula se na prethodni period kada je opština ustupila prostorije MZ Varoš-Kapija za potrebe kovid ambulante gde je postavljen šator – čekaonica ali i obezbedila gasne grejalice.

Dr Janjušević je istakla da je Dom zdravlja Stari grad sa svojim zaposlenima spremno dočekao prve pacijente koji su izrazili želju da prime vakcinu i, kako je rekla, do sada je to učinilo 30 naših komšija, starijih od 75 godina. Takođe je napomenula da će angažovanje opštinskog kontakt centra i učešće volontera biti velika podrška u ovom procesu jer će u narednim danima taj broj biti znatno veći, plan je da u Domu zdravlja na dnevnom nivou vakcinu primi oko 150 naših sugrađana. Dinamika imunizacije zavisiće od pristizanja vakcina.

Opština Stari grad
foto: Opština Stari grad

Na kraju sastanka sagovornici se usaglasili da je važno da se što više građana prijavi za vakcinaciju kako bi se imunizacija okončala u što kraćem roku, a lokalna samouprava je pružiti podršku Domu zdravlja kako bi se ovaj proces odvijao na efikasan način.

Za sve neophodne informacije u vezi sa prijavljivanjem za vakcinaciju građani se mogu obratiti kontakt centru na broj 011/7852-999, u periodu od 08.00 do 16.00 časova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.