OVO JE NAŠA ZEMLJA ČEKALA OSAM VEKOVA! Vesić: Za 17 dana biće otkriven spomenik Stefanu Nemanji!
Goran Vesić, Foto: Beograd.rs

kraj radova

OVO JE NAŠA ZEMLJA ČEKALA OSAM VEKOVA! Vesić: Za 17 dana biće otkriven spomenik Stefanu Nemanji!

Zamenik gradonačelnika je podsetio i da je završen Hram Svetog Save na Vračaru, na koji se čekalo od tridesetih godina prošlog veka.

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na Savskom trgu i spomeniku Stefanu Nemanji koji će, kako je istakao, biti završen za 17 dana i poručio da je podizanja spomenika, na koji naša zemlja čeka osam vekova, dokaz koliko se Srbija okrenula svojoj tradiciji i koliko ljubomorno čuva svoju istoriju

Vesić je naveo da je dobra vest za sve građane to što će konačno u januaru biti završen taj spomenik, a poručio je onima koji ne vole Stefana Nemanju i misle da to nije dobro za Srbiju, da će se to ipak dogoditi.

- Za samo godinu dana Srbija će podići spomenik Stefanu Nemanji i to na predlog predsednika Aleksandra Vučića, posle osam vekova čekanja - istakao je Vesić.

Podsetio je da je predsednik Vučić nedavno bio u Hilandaru, gde je rekao da će država pomoći obnovu manastira koji je podigao upravo Stefan Nemanja.

Srbija se okrenula svojoj tradiciji i ljubomorno čuva svoju istoriju i kulturu

Zamenik gradonačelnika je podsetio i da je završen Hram Svetog Save na Vračaru, na koji se čekalo od tridesetih godina prošlog veka.

- To su istorijske stvari koje bi mnoge generacije poželele da mogu da učine i to je dokaz koliko se Srbija okrenula svojoj tradiciji i koliko čuva ljubomorno svoju istoriju i kulturu tako da su ovo veliki dani za Srbiju i ja sam srećan da svi možemo da budemo srećni što živimo u ovo doba koje mnoge generacije nisu doživele, a verovatno su zaslužnije od nas - naglasio je Vesić.

Kada je reč o radovima na spomeniku, Vesić je kazao da se danas skida poslednja skela, počinje postavljanje rasvete, kao i reflektorska stakla koja će biti ispod samog spomenika.

Sve će biti gotovo za 17 dana

Počelo se i sa postavljanjem šatora kako ne bi stajao za vreme snega, a kocka koja je pronađena u jednoj od obližnjih ulica - Ulici Milovana Milovanovića, staru preko 100 godina, pronađenu ispod asfalta kojim je samo bila prekrivena u 20. veku, sada je očišćena i biće iskorišćena oko samog spomenika.

- Tako će prilaz spomeniku biti mnogo lepši. Sve će biti gotovo za 17 dana i 27. januara ćemo otkriti spomenik Stefanu Nemanji, spomenik koji čekamo osam vekova - zaključio je Vesić.

(Espreso.co.rs/Beograd.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.