PLAMEN SLOBODE PONOVO GORI U BEOGRADU! Otišli smo na GROBLJE OSLOBODILACA i snimili ovaj divan PRIZOR! (VIDEO)
Plamen slobode ponosno gori, Foto: Emilija Jovanović

U INAT FAŠISTIMA

PLAMEN SLOBODE PONOVO GORI U BEOGRADU! Otišli smo na GROBLJE OSLOBODILACA i snimili ovaj divan PRIZOR! (VIDEO)

"Večna vatra" je na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda upaljena 15. decembra u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova

Objavljeno:

Fašističko divljanje dovelo je do toga da i spomen "Večna vatra" na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda pre nedelju dana bude oskrnavljena i ugašena.

Podsetimo, "Večna vatra" upaljena je u decembru prošle godine kao znak zahvalnosti i večnog sećanja za sve koji su dali svoje živote kako bi Beograd bio slobodan, podsetio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, i podsetio da su u borbi za oslobođenje Beograda, između 12. i 20. oktobra 1944. godine, poginula 2.996 pripadnika Narodno-oslobodilačke vojske i 960 pripadnika Crvene armije, od čega je na groblju oslobodilaca Beograda sahranjeno 818 pripadnika Crvene armije i 1.395 Narodno-oslobodilačke vojske.

"Skrnavljenje 'Večne vatre' je potpuno nerazuman čin koji ne može da se objasni nikakvim racionalnim razlozima, osim da je to vandalizam i ruganje sa našom istorijom. Siguran sam da će od sada 'Vecna vatra' na ponos svih nas večno goreti i biti dokaz naše večne zahvalnosti onima koji su se žrtvovali da bi Beograd bio slobodan, kao i dokaz večnog prijateljstva Rusije i Srbije", rekao je Vesić.

"Večna vatra" je na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda upaljena 15. decembra u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, tokom njegove posete Beogradu.

Oskrnavljena je u noći između 29. i 30. decembra kada su nepoznati počinioci, koji su u međuvremenu uhapšeni, plamen ugasili i farbom na njemu napisali "Oslobodioci? Ne, nikada" i precrtali srp i čekić.

Ekipa Espresa je otišla na lice mesta i snimila plamen slobode koji ponovo gori u Beogradu. Pogledajte ga:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.