Vozač GSP-a izbacio putnika iz autobusa jer je previše smrdeo!
Foto: Nebojša Mandić

odbio da vozi

Vozač GSP-a izbacio putnika iz autobusa jer je previše smrdeo!

- Ukoliko putnik prekrši neko od definisanih pravila i time ugrozi bezbednost drugih putnika vozač je dužan da ga upozori na počinjeni prekršaj i da ga ispravi tako da vožnja bude bezbedna za sve putnike u vozilu - objašnjavaju u GSP
Objavljeno:

Šoferi javnog gradskog prevoza su tu da prevoze, ali imaju pravo i da zabrane ulazak, ili da "izbace" iz vozila "nepoželjne" putnike. Poslednji zabeležen incident na prigradskoj liniji koja saobraća do Barajeva, kada je vozač "Laste" odbio da krene dok iz vozila ne izađe sugrađanin koji je smrdeo, iznova otvara pitanje granica njihovog odlučivanja ko može, a ko ne u vozilo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U GSP kažu da su obaveze vozača, odnosno putnika, definisane u članovima 36-40 Odluke o javnom linijskom prevozu na teritoriji grada Beograda.

Poruke građana novoj Vladi: Manje kradite, više radite! (VIDEO)

- Ukoliko putnik prekrši neko od definisanih pravila i time ugrozi bezbednost drugih putnika vozač je dužan da ga upozori na počinjeni prekršaj i da ga ispravi tako da vožnja bude bezbedna za sve putnike u vozilu - objašnjavaju u GSP.

foto: Nebojša Mandić

Aerodrom Nikola Tesla dobija novu pistu, hotel i heliodrom

- Ukoliko korisnik usluge odbije, vozač ima pravo da zaustavi vozilo i da zatraži pomoć od policije, ali nema pravo da na osnovu fizičkih karakteristika, mirisa i slično, izbaci putnika.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.