OTKLANJA SE KVAR NA TOPLOVODU U NOVOM BEOGRADU: Ekipe su na terenu
Mnogima su jutros bili hladni radijatori, Foto: Profimedia

PROBLEM

OTKLANJA SE KVAR NA TOPLOVODU U NOVOM BEOGRADU: Ekipe su na terenu

Na terenu su trenutno mašinske ekipe koje treba da zamene deo cevi posle čega se puni toplovod što traje oko tri-četiri sata, a nakon toga se pušta grejanje

Objavljeno: 12:36h

Ekipe JKP ''Beogradske elektrane'' otklanjaju kvar na delu magistralnog toplovoda na Novom Beogradu, zbog kojeg su od jutros hladni radijatori u pojedinim delovima te opštine, a u tom preduzeću očekuju da će potrošači dobiti grejanje u kasnim večernjim satima ili rano ujutro.

Izvršni direktor za distribuciju toplotne energije u JKP ''Beogradske elektrane'' Vladan Pavlović rekao je Tanjugu da su dežurne ekipe u subotu ujutro uočile kvar na magistralnom toplovodu magistrale 1, na uglu ulica Djorđa Stanojevića i Agostina Neta.

''Primećeno je curenje koje može da izazove i veće poremećaje, pa čak i ispad toplane, što bi prouzrokovalo nestanak grejanja na teritoriji celog Novog Beograda'', rekao je Pavlović.

Kako je naveo, građevinske ekipe su prvo obavile otkopavanje da se pronađe tačno mesto curenja, a tokom noći izvršeno je pregrađivanje i pražnjenje magistrale 1.

Na terenu su, kaže, trenutno mašinske ekipe koje treba da zamene deo cevi posle čega se puni toplovod što traje oko tri-četiri sata, a nakon toga se pušta grejanje.

''Ove intervencije traju malo duže, jer ima nekoliko faza čije trajanje ne možemo da predvidimo. Ekipe su tu, rade predano, mislim da ćemo završiti radove do kasnih večernjih sati, a da će grejanje biti uspostavljeno do jutra'', rekao je Pavlović.

On je dodao da Novi Beograd ukupno ima 2.050 podstanica, a da grejanje trenutno ne isporučuje oko 250 podstanica.

Kako su ranije saopštile ''Beogradske elektrane'' bez grejanja su potrošači u blokovima 1, 3, 4, 6, 7, 7a, 33, 34, 35, 37, 38, 39, 40, 65, 66, 66a, 67, 67a i naselje Kalvarija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.