BUSPLUS ODLAZI U ZABORAV: Ovo je rok za zamenu kartica, proverite kako da PREBACITE KREDIT!
Bus plus, Foto: Dado Đilas

bus plus vesti

BUSPLUS ODLAZI U ZABORAV: Ovo je rok za zamenu kartica, proverite kako da PREBACITE KREDIT!

Iz Sekretarijata za javni prevoz kažu da će busplus kartice važiti u novom sistemu do isteka roka same kartice

Objavljeno:

Kako saznajemo, juče je raspisan Međunarodni tender na kojem Grad Beograd traži partnera za naplatu karata i upravljanje vozilima javnog prevoza. Tender će trajati do 25. februara.

Novim ugovorom, “busplus” kartica prestaje da se koristi, a zameniće je “beogradska kartica”, kojom će se plaćati gradski prevoz, ali i korišćenje parkinga, javnih bicikala, bioskopa i pozorišta.

Iz Sekretarijata za javni prevoz kažu da će busplus kartice važiti u novom sistemu do isteka roka same kartice, da novi partner treba da obezbedi potpunu kompatabilnost postojećih kartica sa novom opremom ili, ako to nije moguće, da omogući izdavanje novih kartica za sve postojeće korisnike o svom trošku.

Svi korisnici javnog linijskog prevoza u Beogradu nastavljaju da koriste prevoznu uslugu pod istim uslovima kao do sada, kažu iz ove institucije.

“Personalizovane i neprersonalizovane kartice koje građani imaju, mogu i dalje da se dopune na maloprodajnim objektima i validiraju u vozilima“, kažu iz Sekretarijata.

Kako kažu, privatni partner koji ponudi novi sistem dužan je da obezbedi da sve kartice koje trenutno važe u sistemu, važe i u novom sistemu, do isteka roka same kartice.

“Kredit koji se nalazi na neprersonalizovanim karticama može da se koristi i one mogu da se dopune u maloprodajnim objektima i validiraju u voziima sve do isteka roka same kartice. Novi partner treba da obezbedi potpunu kompatabilnost postojećih kartica sa novom opremom ili da omogući izdavanje novih kartica za sve postojeće korisnike o svom trošku”, potvrđeno je iz Sekretarijata.

Prilikom kupovine nove kartice, biće omogućeno da se sredstva sa stare prebace na novu, kao što je bio slučaj i do sada.

“Izborom novog privatnog partnera neće biti promenjeni uslovi korišćenja usluge prevoza kao ni vrste karata koje trenutno važe. Novi sistem mora imati minimum iste ili bolje tehničke i funkcionalne karakteristike kao postojeći sistem“, zaključuju iz Sekretarijata za javni prevoz u Beogradu.

Osim toga, kartice za javni prevoz u Beogradu čiji su vlasnici građani stariji od 65 godina i kojima rok zamene ističe krajem 2020, važiće do juna 2021. godine, potvrđeno je danas. To je urađeno sa ciljem da se građani zaštite od pandemije.

“Pozivam starije sugrađane da bez potrebe ne odlaze na mesta za vađenje kartica, s obzirom na to da ćemo im omogućiti da svoju godišnju pretplatnu kartu uplate na postojeću karticu”, rekao je gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Na sajtu Beoinfo precizirano je da će bus plus kartice za ljude starije od 65 godina, biti produžene od 30. decembra u 12 časova do 1. juna 2021. godine. Ti korisnici mogu nesmetano da uplate dopunu za 2021. godinu, a do juna meseca imaju rok da zamene kartice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.