Obilićev venac menja izgled: Otkrivamo kako će izgledati (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

promene u centru

Obilićev venac menja izgled: Otkrivamo kako će izgledati (FOTO)

Idejno rešenje popločavanja Obilićevog venca uradio je čuveni arhitekta Branislav Jovin
Objavljeno: 12:50h

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je da je potpisan ugovor za prvu fazu radova na uređenju centralne gradske ulice-trga Obilićevog venca koji će početi do kraja septembra, objavljeno je na sajtu gradske Skupštine.

Vesić je kazao da će radovi trajati četiri i po meseca i koštati 216 miliona dinara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Radovi u prvoj fazi izvodiće se na Obilićevom i Topličinom vencu, u Ulici carice Milice, kao i u Delijskoj. Projektom je predviđeno da ove ulice budu pešačke, kao deo Beogradske centralne pešačke zone - rekao je Vesić.

U sklopu radova, postaviće se nova vodovodna mreža, urediće se kišna kanalizacija, biće postavljen sistem za zalivanje zelenila i javno osvetljenje.

Prema Vesićevim rečima, ograde drveća i korpe za otpatke biće po obliku i materijalima kao i u Knez Mihailovoj ulici, a predviđeno je i da se zelene površine prostiru na 1.500 kvadratnih metara.

foto: Beoinfo

Poruke građana novoj Vladi: Manje kradite, više radite! (VIDEO)

Idejno rešenje popločavanja Obilićevog venca uradio je čuveni arhitekta Branislav Jovin, po čijem projektu je osamdesetih godina prošlog veka rekonstruisana Knez Mihailova ulica, a poslednjih nekoliko godina i ostale okolne ulice koje su pretvorene u pešačke.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.