OVAKO SE BORI PROTIV KORONE! Opština Stari grad je upravo povukla PRAVI POTEZ
Briga za građane: Opština Stari grad se bori protiv korone, Foto: Opština Stari grad

INICIJATIVA

OVAKO SE BORI PROTIV KORONE! Opština Stari grad je upravo povukla PRAVI POTEZ

- Briga o građanima je na prvom mestu i bilo je logično da odmah izađemo u susret zahtevu naših lekara - rekao je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović

Objavljeno: 21.11.2020. 11:37h

Opština Stari grad je ustupila na korišćenje Domu zdravlja prostor nekadašnje mesne zajednice "Varoš kapija" , koji se nalazi u Ulici Maršala Birjuzova 58, u neposrednoj blizini Kovid ambulante na Topličinom vencu.

U ovom prostoru će se od ponededeljka, 23. novembra, u vremenu od 9 do 13, nakon lekarskog pregleda u ambulanti, vršiti uzrokovanje - uzimanje brisa za PCR i antigenski test.

foto: Opština Stari grad

- Obratili smo se opštini za pomoć, jer je u ovom trenutku, na vrhuncu trećeg talasa epidemije, povećan pritisak za lekarske preglede. Šest ekipa naših lekara dnevno pregleda i do 80 sugrađana. Samo do 19. novembra urađeno je 2800 pregleda. Zato smo se obratili našoj opštini koja nam je odmah izašla u susret i ustupila prostor u kome ćemo raditi uzrokovanje i dijagnostiku - kaže direktorka DZ „Stari grad“ dr Vesna Janjušević, koja je sa predsednikom opštine Radoslavom Marjanovićem danas obišla nekadašnju mesnu zajednicu.

foto: Opština Stari grad

- Briga o građanima je na prvom mestu i bilo je logično da odmah izađemo u susret zahtevu naših lekara. Kovid ambulanta se nalazi na desetak metara od prostorija, koje su funkcionalne i opremljenje. Takođe, u saradnji sa Gradom postavili smo i šator – čekaonicu, kako bi u ovim vremenskim uslovima sugrađani bili zaštićeniji dok čekaju na pregled. Opština je tu da pomogne kada je najpotrebnije, a sugrađane pozivam da se odgovorno ponašaju i primenjuju sve propisane epidemiološke mere - rekao je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

foto: Opština Stari grad

Proširirenje kapaciteta omogućiće od ponedeljka, 23. novembra, efikasniji rad lekarskog osoblja i pregled većeg broja pacijenata u starogradskoj Kovid ambulanti.

Kovid ambulanta, Topličin venac 29 (od 7 do 22 sata)

Kontakt telefoni:

011 26-35-344 011 32-88-659 063 642-062 063 642-625 063 642-735 011 26-35-344

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media