SINOĆ JE IZREČENO OKO 600 KAZNI, TRI LOKALA SU PRIVREMENO ZATVORENA: Glavaš ukazao na OVE NEPRAVILNOSTI u radu!
Darko Glavaš, Foto: Filip Plavčić

darko glavaš

SINOĆ JE IZREČENO OKO 600 KAZNI, TRI LOKALA SU PRIVREMENO ZATVORENA: Glavaš ukazao na OVE NEPRAVILNOSTI u radu!

Mislim da će ovog vikenda biti smanjen broj prekršaja jer ni ugostiteljima nije u interesu da se zarazi neko od njihovih radnika.

Objavljeno:

Gradski sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš izjavio je da je od sinoć u 21 čas, kada su stupile na snagu nove mere za suzbijanje epidemije korona virusa, u Beogradu obavljeno 147 kontrola ugostiteljskih objekata i da su nepravilnosti zabeležene u samo tri slučaja.

On je za televiziju Pink ocenio da se nove mere, po kojima je zabranjen rad ugostiteljskih objekata, tržnih centara i prodavnica od 21 do pet časova ujutro, u najvećem broju poštuju u glavnom gradu.

"Ekipe koje vrše kontrolu su juče u 21 čas zatekle prazne i zatvorene restorane, samo je radila dostava po pozivu. Od 147 kontrolisanih ugostiteljskih objekata, utvrdjene su samo tri nepravilnosti u smislu da je neko ostao da radi duže ili da su gosti ostali u lokalu", kazao je Glavaš.

Navodeći da su nadležni do sada obavili kontrolu poštovanja protivepidemijkih mera u 11.600 subjekata u Beogradu, Glavaš je rekao da je izrečeno oko 600 kazni, da je 11 lokala ispražnjeno od gostiju a tri privremeno zatvorena.

"Mislim da će ovog vikenda biti smanjen broj prekršaja jer ni ugostiteljima nije u interesu da se zarazi neko od njihovih radnika", kazao je Glavaš i pozvao gradjane da prijave privatne, zatvorene žurke koje su po njegovim rečima, trenutno "najopasnija mesta" za širenje zaraze.

Dodao da će u vozilima gradskog prevoza kontrola posebno biti sprovodjena na dužim linijama i onim koje spajaju centar i rubne gradske opštine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.