Gde je sad moj Beograd? Video Nikole Koja nateraće vas da zaplačete od muke!
Foto: Story

Ne radi, zatvoreno, srušeno...

Gde je sad moj Beograd? Video Nikole Koja nateraće vas da zaplačete od muke!

Poznati glumac prošetao centrom Beogradom u potrazi za bioskopima i pokazao u kolikom je blatu srpska kultura
Objavljeno: 15:23h

- Reč je o spornim prodajama bioskopa "Kozara", "Jadran", "Partizan", "Voždovac" i "Slavica" tokom 2008. privrednom društvu "Shutnell Ltd." sa sedištem u Nikoziji, na Kipru.Pomenuta kiparska kompanija uplatila je samo 10 odsto od ugovorene kupoprodajne cene na račun "Beograd filma", dok je ostatak simulovanim poslovima "pripao" pomenutoj kiparskoj firmi, za koju se sumnja da iza stoji Nikola Đivanović. Na račun "Shutnell Ltd." leglo je 16,3 miliona evra, a vlasnik ove kiparske firme, kompanija "MTM nomines ltd.", zatim je pomenutu firmu prodala jednom trgovinskom lancu u Srbiji - piše na Fejsbuk stranici "Gde je sada moj Beograd?".

foto: Nebojša Mandić

Đivanović je preduzeće “Beograd film” kupio u postupku privatizacije u februaru 2007. godine na aukciji za tadašnjih 9,2 miliona evra.

On je postao vlasnik 70 odsto “Beograd filma”, dok je ostatak pripao radnicima firme, odnosno malim akcionarima. Preduzeće “Beograd film” tada je u svom sastavu imalo 14 beogradskih bioskopa - "Kozara", "Zvezda", "Jadran", "Balkan", "Odeon", "20. oktobar", "Kosmaj", "Central", "Slavica", "Avala", "Jedinstvo", "Drina", "Partizan" i "Voždovac".

foto: Filip Plavčić

Akcionari su sve vreme tvrdili da novi vlasnik nema nameru da nastavi s delatnošću, niti da investira u obnovu bioskopa.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.