MINJU SU SPASILI IZ POŽARA, A SADA JOJ POMAŽE I OPŠTINA: Veliki gest Starog grada
Ulica Visokog Stevana na Dorćolu, Foto: Kurir

OPŠTINA STARI GRAD

MINJU SU SPASILI IZ POŽARA, A SADA JOJ POMAŽE I OPŠTINA: Veliki gest Starog grada

Pošto je krov u velikoj meri oštećen u požaru, a vremenske prilike nam ne idu naruku, morali smo što pre da počnemo sa radovima

Objavljeno:

Krov koji je u potpunosti izgoreo zajedno sa stanom na 10. spratu u požaru koji je buknuo krajem prošlog meseca u ulici Visokog Stevana u beogradskom naselju Dorćol, kada je ozbiljne opekotine trećeg stepena zadobila petnaestogodišnja Minja D. - biće saniran.

Opština Stari grad, u saradnji sa gradskim preduzećem "Gradsko stambeno", snosiće troškove obnove. Ekipe ovog preduzeća u sredu su počele da postavljaju skele, a očekuje se da popravka krova počne u četvrtak ili petak.

- S obzirom na to da opština nema mogućnost da finansira radove na posebnim delovima zgrade, odlučili smo da stanarima pomognemo tako što ćemo popraviti krov - kaže predsednik Opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

- Pošto je krov u velikoj meri oštećen u požaru, a vremenske prilike nam ne idu naruku, morali smo što pre da počnemo sa radovima.

Veća tragedija u ovoj višespratnici izbegnuta je zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti momaka građevinaca Pavla Gavure, Lazara Ereša, Nemanje Držajića, Nenada Jankovića i Nika Davida. Oni su zajedničkom akcijom, rizikujući svoje živote, uspeli da iz vatre izvuku petnaestogodišnju Minju D. koja je sa terase dozivala u pomoć.

Ovi mladići iz Pančeva, u tom momentu su radili na zgradi prekoputa, a ni trenutak se nisu premišljali da li da uskoče u vatru. Da njihova humanost ne poznaje granice, pokazali su i kada su odlučili da saniraju stan u kome su pre požara stanovale Minja D. i njena majka.

Minja je zadobila teška oštećenja kože, a zahvaljujući donorima herojima Ognjenu Todoroviću (38) i njenom jedva punoletnom školskom drugu Nenadu Stankoviću, uspela je da dobije donore za operaciju transplantacije kože. Devojčica je još na lečenju u Kliničkom centru Srbije.

Minja operisana drugi put

Minja D. kako saznaju "Novosti", uspešno je, pre dva dana operisana drugi put. Reč je o vrlo kompleksnoj operaciji šake, a istovremeno joj je urađena i zamena dela transplantirane kože na mestima koja su operisana pre 10 dana. Do sada je šestoro ljudi doniralo kožu za Minjino lečenje. Narednih nekoliko dana nisu planirane operacije da bi se devojčicino stanje stabilizovalo, a potom će lekari odlučiti da li će biti potrebe za novim intervencijama i šta će se preduzimati u daljem toku lečenja kako bi se Minja uspešno oporavila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.