KOMPLETNA NOVOGODIŠNJA RASVETA U BEOGRADU BIĆE POSTAVLJENA DO 10. DECEMBRA: Vesić saopštio detalje!
Vesić saopštio detalje, Foto: Printscreen

krenulo je

KOMPLETNA NOVOGODIŠNJA RASVETA U BEOGRADU BIĆE POSTAVLJENA DO 10. DECEMBRA: Vesić saopštio detalje!

Govoreći o programu za proslavu Nove godine, zamenik gradonačelnika je rekao da će on zavisiti od epidemiološke situacije

Objavljeno:

Postavljanje novogodišnje rasvete počelo je 1. novembra, a za oko 40 dana, s obzirom na to da će se rasveta postavljati parcijalno, biće postavljena u čitavom gradu, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je za TV Pink najavio da će najuži centar grada zasijati već između 15. i 20. novembra, dok će svih deset gradskih opština imati novogodišnju rasvetu do 30. novembra. Kako je rekao, najkasnije do 10. decembra novogodišnju rasvetu imaće i centri prigradskih opština.

- Ove godine odlučili smo da sa puštanjem novogodišnje rasvete ne počnemo ranije jer nemamo tako puno turista kao proteklih godina. Rasveta je važan deo novogodišnje atmosfere i jedan od razloga, pored svega ostalog što se dešava u Beogradu, zbog kojeg turisti dolaze u naš grad. Mislim da je, zbog situacije sa kovidom-19, primereno da se novogodišnja rasveta pusti mesec dana kasnije. Imaćemo novogodišnju atmosferu, a u celoj ovoj situaciji ipak se radujemo novoj godini - istakao je Vesić.

On je rekao da mesečni rad kompletne novogodišnje rasvete košta oko 600.000 dinara, odnosno oko 5.000 evra.

- Prošle godine novogodišnja rasveta je svetlela tri meseca i račun je bio oko 15.000 evra. Reč je o LED rasveti koja je štedljiva i to je zaista mali trošak u odnosu na efekat koji se dobije - precizirao je Vesić.

Govoreći o programu za proslavu Nove godine, zamenik gradonačelnika je rekao da će on zavisiti od epidemiološke situacije.

- Od toga kakve će mere biti na snazi zavisi da li će u gradu na tim programima moći da se okupi sto, petsto ili hiljadu ljudi. Nećemo ostaviti građane bez novogodišnjeg programa. Mi, inače, spremamo zanimljiv program pod nazivom "Razglednica iz Beograda" na nekoliko mesta u gradu. Ukoliko ne bude mogao da bude prisutan veći broj građana, program će biti emitovan na TV ili onlajn, tako da će svi moći da ga vide - istakao je Vesić i dodao da će taj program biti predstavljen Beograđanima.

Kada je reč o poštovanju epidemioloških mera, Vesić je naglasio da je stav Beograda da postojeće mere treba dosledno da se poštuju.

- Nažalost, one se ne poštuju dovoljno jer po sadašnjem zakonu kontrolu može da vrši samo Sanitarna inspekcija. To je normalno kada je redovno stanje jer tih sanitarnih inspektora ima 140, ali jasno je da je u ovoj situaciji to nedovoljan broj. Upravo zato Vlada je predložila, a mi u Beogradu smo na tome insistirali, izmenu zakona prema kome će veći broj lica, komunalni milicioneri, inspektori i policajci moći da kontrolišu pridržavanje zdravstvenih mera. Tako ćemo moći da stanemo na put bahatim ugostiteljima koji prave žurke, a koje su glavni izvor zaraze. Ipak, treba reći da 99 odsto ugostitelja u Beogradu poštuje sve epidemiološke mere. Mi u Beogradu insistiramo na tome da se izmenom zakona zabrani organizovanje žurki, ali da se ugostiteljima koji poštuju mere omogući da rade - naglasio je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.