HEROJIMA URUČENE NAGRADE: Oni su spasili devojčicu UŽASNE SMRTI
Mladi heroji, Foto: Printscreen/Instagram

HEROJI BEOGRADA

HEROJIMA URUČENE NAGRADE: Oni su spasili devojčicu UŽASNE SMRTI

Pavle, Nemanja, David, Lazar i Nenad su, za svega nekoliko trenutaka, uradili nešto što većina od nas ne uradi za ceo život

Objavljeno:

Momcima koji su pre nekoliko dana spasili život devojčice u požaru na Dorćolu, danas su uručene nagrade i priznanja za njihovo herojsko delo, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su oni time pokazali kako svi treba da se ponašamo prema ljudima koji se nađu u nevolji.

- Pavle, Nemanja, David, Lazar i Nenad su, za svega nekoliko trenutaka, uradili nešto što većina od nas ne uradi za ceo život, spasli su jedan život, život maloletne devojčice - rekao je Vesić, koji je danas ugostio mlade heroje u Starom dvoru.

Jedan od njih, Lazar Ereš, rekao je da je ponosan na svoje drugove, na sebe, i na spašenu devojčicu.

Pavle se, ističe, prvi popeo na gelender.

Kada je izbio požar, priča, bio je na gradilišu sa kolegama, čuo je zapomaganje ženske osobe, video dim koji dolazi iz zgrade, koja je neposredno uz gradilište, a zatim i devojčicu na terasi, koja traži pomoć.

U stan nisu mogli da uđu, jer su vrata bila zaključana.

- Ušli smo u stan ispod, jedan e popeo na gelender. Rekli smo joj da skoči, da ćemo da je uhvatimo. Bila je prisebna i to je i uradila - kaže Ereš.

Vesić je istakao da je ovo herojsko delo nešto što će obeležiti njihov život, a svima pokazatelj kako da se ponašamo prema ljudima koji se nađu u nevolji.

Momci koji žive u Pančevu, u znak zahvalnosti od Grada Beograda dobili su godišnje bus-plus kartice, mobilne telefone, a biće predloženi i za nagradu Grada koj se dodeljuje svake godine.

Ipak, nikakvi pokloni ne mogu da pokažu veličinu dela koji su oni uradili, poručio je Vesić, koji im je na poklon darovao svoju knjigu.

Od opštine Stari Grad momci su dobili zahvalnice, koje im je uručio predsednik opštine Radoslav Marjanović, koji je rekao da će momci, ali i devojčica koja se našla u požaru, dobiti od opštine vaučere u vrednosti 15.000 dinara,

Takođe, opština će pomoći stanarima zgrade na saniranju štete, a devojčica će, kaže, dobiti i lap-top, kako bi joj brže prošli bolnički dani.

Požar se dogodio 27. oktobra, u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.