VESIĆ SAOPŠTIO DOBRE VESTI: Konačno, Beograd uskoro dobija OVO!
Goran Vesić, Foto: printscreen

grad beograd

VESIĆ SAOPŠTIO DOBRE VESTI: Konačno, Beograd uskoro dobija OVO!

Vesić je rekao da je rešavanje komplikovanih imovinskih odnosa, odnosno podele parcela sa Vojskom Srbije, trajalo skoro četiri godine

Objavljeno:

Grad Beograd izdao je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju zgrade stare Vojne akademije na uglu ulica Nemanjine i Resavske koja će postati Muzej grada Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je rekao da je rešavanje komplikovanih imovinskih odnosa, odnosno podele parcela sa Vojskom Srbije, trajalo skoro četiri godine.

Kaže da je projekat sada urađen i da su dobijeni uslovi od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, te da sledi raspisivanje tendera za izvođača radova, koji počinju naredne godine.

"Zahvalan sam, pre svega, zaposlenima u Muzeju grada Beograda, Sekretarijatu za kulturu, Sekretarijatu za investicije, kao i Zavodu za zaštitu spomenika kulture na velikom poslu koji je urađen. Sada, kada je u mojim rukama građevinska dozvola, nema više prepreka da Muzej grada Beograda konačno, posle 117 godina od kako je osnovan, dobije svoju zgradu", rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Vesić je rekao da će novi Muzej grada Beograda biti mesto na kojem će biti čuvano sedam hiljada godina istorije Beograda i dodao da očekuje da muzej bude završen do 2024. godine.

Muzej grada Beograda osnovan je 1903. godine i nikada nije imao svoju zgradu. Danas se nalazi na 14 lokacija.

Površina zgrada bivše Vojne akademije je 17.057 kvadrata, a rekonstrukcija zgrade koštaće oko 20 miliona evra.

Kada bude završen, Muzej grada biće najveći muzej u Beogradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.