OPET SE PRODAJE SAVA CENTAR: Cena pala za 10 MILIONA, evo koliko sada košta KVADRAT
"Sava Centar", Foto: Nebojša Mandić

PRODAJA PO JOŠ NIŽOJ CENI

OPET SE PRODAJE SAVA CENTAR: Cena pala za 10 MILIONA, evo koliko sada košta KVADRAT

U ponudi je ostala obaveza budućeg kupca, ako ga bude, da je obavezan da u roku od pet godina u renoviranje objekta uloži minimum 50 miliona evra

Objavljeno:

"Sava centar" - treći put. Najveći kongresni centar u našoj zemlji ponovo je danas ponuđen na prodaju, ovoga puta po još nižoj ceni nego što je bio slučaj na prethodna dva tendera na kojima se nije javio nijedan zainteresovani kupac.

Kako stoji u zvaničnoj dokumentaciji, ovoga puta Grad Beograd nudi "Sava centar" za 17,54 miliona evra, što je znatno manje nego što je bilo u septembru kada je početna cena iznosila 21,9 miliona, a tačno deset miliona manje nego na prvom tenderu - 27,5 miliona evropskih novčanica.

U ponudi je ostala obaveza budućeg kupca, ako ga bude, da je obavezan da u roku od pet godina u renoviranje objekta uloži minimum 50 miliona evra.

U prevodu, ranije je kvadrat koštao oko 275 evra, pa zatim 219, a sada oko 175 evra ("Sava centar ima površinu od 100.000 kvadrata, od kojih je 69.700 kvadratnih metara korisnog prostora).

Da li će ovo sniženje navesti zainteresovane investitore na kupovinu znaće se 9. novembra za kada je zakazano javno nadmetanje, a prema svemu što je viđeno u poslednje četiri godine koliko traje pokušaj Grada Beograda da se reši "Sava centra" jedini mogući kupac je "Delta holding", samo je pitanje po kojoj su ceni spremni da ga plate.

Podsetimo, Grad Beograd je prvo pokušavao da nađe privatnog partnera sa kojim bi upravljao "Sava centrom", zatim ga je ponudio i na prodaju, ali je svaki od ovih pokušaja bio bezuspešan.

Bonus video:

(Espreos.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.