U BEOGRADU ZBOG KORONE SAMO SKAČE BROJ PREGLEDA! Prošle nedelje ih je bilo čak 7.000! A pozitivnih...
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, Foto: Printscreen

GRADONAČELNIK SVE REKAO

U BEOGRADU ZBOG KORONE SAMO SKAČE BROJ PREGLEDA! Prošle nedelje ih je bilo čak 7.000! A pozitivnih...

On je najavio da će narednih dana Sanitarna inspekcija pojačati kontrolu, što je i razlog da ima više propisanih kazni

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je jutros za Radio-televiziju Srbije da se broj pacijenata sa respiratornim infekcijama u ambulantama povećava, ali da je situacija pod kontrolom.

On je podsetio da je u Beogradu, u odnosu na celu Srbiju, 50 odsto zaraženih, ali da je u svim velikim gradovima u regionu situacija još teža.

Kako je rekao, u Hrvatskoj je zabeleženo 500 novozaraženih dnevno, u Sloveniji 400, u Mađarskoj 1.100, što je znatno više nego u Srbiji gde se dnevno registruje 100 zaraženih.

- Naše brojke su još uvek pod kontrolom, ali se povećava broj pacijenata sa respiratornim infekcijama u ambulantama. Prošle nedelje, od 5. do 10. oktobra, bilo je oko sedam hiljada pregleda, a pozitivnih je bilo 4,2 odsto. Zato je važno da se, pre svega, kontroliše rad ugostiteljskih objekata. Izvršeno je 246 kontrola, na terenu je bilo 12 ekipa i ustanovljen je 41 prekršaj. Od tog broja, 24 prekršaja su zabeležena u ugostiteljskim objektima, a 17 u trgovinskim lancima. Takođe, u prethodnoj nedelji je vršena i kontrola gradskog prevoza. Obavljeno je 172 pregleda na šest linija, a kažnjeno je 13 pravnih i 15 fizičkih lica – rekao je Radojičić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.