ALARMANTNA SITUACIJA U BEOGRADU: Više od polovine zaraženih iz prestonice! OVO JE  NOVO ŽARIŠTE KORONE
Beograd, Foto: Beta/ Miloš Miškov

najnoviji podaci

ALARMANTNA SITUACIJA U BEOGRADU: Više od polovine zaraženih iz prestonice! OVO JE NOVO ŽARIŠTE KORONE

Od 151 novozaraženog za poslednja 24 časa ponovo više od polovine dolazi iz glavnog grada

Objavljeno:

U Republici Srbiji do 15 časova 8. oktobra 2020. godine registrovana su ukupno 34.334 potvrđena slučaja kovid 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 6.139 osoba od kojih je 151 pozitivna. U poslednja 24 sata preminule su dve osobe

Podaci pokazuju da je Beograd daleko isped ostalih gradova po stopi zaraženih od korona virusa i prednjači sa celih 52 odsto, što iznosi 78 obolelih.

Ostali koji slede ne mogu ni da se mere sa glavnim gradom po broju zaraženih.

Naime, Novi Sad ima 7 novih slučajeva, Niš, Kragujevac i Kruševac po 5, Valjevo, Vranje, Paraćin i Raška po 3, a ostali po 2, 1 ili 0.

Podsećamo da je krizni štab apelovao na građane Srbije da se pridržavaju svih propisanih mera kako bi se sprečilo širenje ove opake bolesti.

- Mi smo još uvek jedna od zemalja s najnižim brojem zaraženih. Međutim, ako poredimo s prethodnom nedeljom, vidimo trend porasta. Ove nedelje rizik za obolevanje bio je veći za 19 odsto nego pre toga - rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

- Najveći broj zaraženih je iz Beograda. Bez obzira na to što pandemija dugo traje i ne zna se kad će se završiti, moramo biti strpljivi, odgovorni i savesni. Da nosimo maske u zatvorenim prostorima, izbegavamo okupljanja s većim brojem ljudi. Podsećam da je maksimalan broj osoba u zatvorenim prostorijama 30.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević kaže i da će kontrola primene mera biti pooštena u celoj Srbiji, a posebno u onim delovima gde je registrovan najveći broj obolelih.

Ministrastvo zdravlja obaveštava javnost da je od danas u funkciji poseban broj telefona 0648811405 na koji građani mogu putem Viber aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj građana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.