BEOGRAD SE ZATVARA ZBOG KORONE? Radojičić se HITNO oglasio i rekao sve o novim MERAMA
Zoran Radojičić, Foto: Printcrseen

VAŽNO!

BEOGRAD SE ZATVARA ZBOG KORONE? Radojičić se HITNO oglasio i rekao sve o novim MERAMA

On je kazao da se razgovaralo o raznim stvarima, pre svih, o uspostavljanju Komandnog kriznog centra za vanredne situacije

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je jutros mogućnost uvođenja strožih mera u suzbijanju epidemije virusa korona u narednom periodu, te da će one u gradu zavisiti od odluka Republičkog kriznog štaba.

– Danas zaseda Republički štab, a mi u Beogradu ćemo poštovati sve donete odluke i u skladu s njima ćemo se ponašati. Eventualno pogoršanje epidemiološke situacije iziskuje veću pažnju i odgovornije postupanje – kazao je Radojičić u uključenju za TV Prva iz Ženeve, gde je boravio na Forumu gradonačelnika.

Radojičić je napomenuo, prenosi Tanjug, da je sa ponosom iznosio rezultate Beograda prethodnih nekoliko nedelja, imajući u vidu kudikamo bolje rezultate u odnosu na druge gradove u okruženju, kada je u pitanju epidemija.

– Nije vreme za pohvale i radost već da svi i nadalje budemo posvećeni borbi – naveo je gradonačelnik.

On je kazao da se razgovaralo o raznim stvarima, pre svih, o uspostavljanju Komandnog kriznog centra za vanredne situacije.

– S obzirom na naše iskustvo iz 2014. zbog poplava i s obzirom na klimatske promene i mogućnost nepogoda sa velikom verovatnoćom, veoma je važan razvoj prijekta sa UNDP-em. Najpre bi bile postavljene merne stanice za merenje visine reka kao i padavina.

Jedan deo projekta je komandni (situacioni) centar iz koga bi se koordinisalo skupljanje informacija i reakcija na krizne situacije, ne samo za poplave – zaključio je Radojičić uz ocenu da se mora delovati preventivno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Izvor: Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.