ODLUKA O SAVA CENTRU PADA OVE NEDELJE: Eventualnim kupcima će biti ponuđena KONAČNA CENA
Sava Centar, Foto: Nebojša Mandić

KONAČNA cena

ODLUKA O SAVA CENTRU PADA OVE NEDELJE: Eventualnim kupcima će biti ponuđena KONAČNA CENA

Podsetimo, prvobitna cena za "Sava centar" iznosila je 27,5 miliona evra, zatim je snižena na 21,9 miliona

Objavljeno:

Posle neuspešne prodaje "Sava centra", zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će tokom ove nedelje biti doneta odluka da li da se iskoristi zakonska mogućnost i cena za prodaju kongresnog centra spusti za još 20 odsto.

To je, navodi, poslednji put da postoji mogućnost za eventualno spuštanje cene. Odluku o tome donosi gradska komisija u kojoj je jedan od članova i sam Vesić.

- Mi smo ograničeni zakonom. Zakon kaže da u odnosu na prvobitno procenjenu vrednost imamo pravo, ukoliko se niko ne javi na tender dva puta, da spustimo cenu za po 20 odsto. Mi smo jednom to uradili, nije se javio niko - rekao je Vesić na TV Prva.

Posle takve eventualne odluke, objašnjava, ako se opet niko ne javi, ne postoji mogućnost za dalje spuštanje cene, već se vraća na prvu početnu cenu i čekaće se neka bolja vremena.

On, ipak, očekuje da će se naći rešenje za "Sava centar".

Podsetimo, prvobitna cena za "Sava centar" iznosila je 27,5 miliona evra, zatim je snižena na 21,9 miliona, a ako bude umanjena za još 20 odsto, poslednja ponuda biće na oko 17,5 miliona evra. Uz obavezu da novi vlasnik uloži još minimum 50 miliona evropskih novčanica u njegovo renoviranje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.