NEMA TRČANJA OVE GODINE: Jedna od najvećih BEOGRADSKIH tradicja mora da se otkaže zbog KORONE
Otkazan zbog Pandemije, Foto: Atletski savez Srbije

MAratonci

NEMA TRČANJA OVE GODINE: Jedna od najvećih BEOGRADSKIH tradicja mora da se otkaže zbog KORONE

Prethodno su otkazani maratoni u Zagrebu, Parizu, Berlinu i Njujorku

Objavljeno:

Beogradski maraton, 33. po redu, koji je trebalo da se održi 18. oktobra, otkazan je zbog pandemije korona virusa, objavili su danas organizatori.

"Drage trkačice, dragi trkači, poštovani partneri i prijatelji, sa neizmernim žaljenjem moramo da vas obavestimo da nismo dobili odobrenje da održimo maraton. Posle nekoliko meseci ozbiljnog i predanog rada na pripremi plana realizacije izmenjenog organizacionog i programskog koncepta 33. Beogradskog maratona, prilagođenog sadašnjoj situaciji i u skladu sa aktuelnim merama Kriznog štaba, a u cilju zaštite stanovništva od pandemije Covid19, kao i prikupljanja informacija, znanja i iskustava organizatora drugih sličnih događaja koji su se upravo održali ili će biti održani - sa namerom da ih primenimo u Beogradu, očekivali smo pozitivan odgovor i bili spremni da odmah pristupimo organizaciji događaja na odgovoran način", navodi se u saopštenju.

Prethodno su otkazani maratoni u Zagrebu, Parizu, Berlinu i Njujorku.

"Ovakva odluka je za nas veliko razočaranje. Izvinjavamo se svima koji su sa nama već dugo iščekivali i nadali se da ćemo razdragano tokom jeseni trčati beogradskim ulicama", poručili su iz ove organizacije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.