STUDENTSKI DOMOVI SPREMNI ZA BUDUĆE BRUCOŠE: Evo kako će sve biti ORGANIZOVANO
Studentski domovi spremni za brucoše, Foto: Printscreen/Google maps

ZAVRŠEN PRIJEM DOKUMENTACIJE

STUDENTSKI DOMOVI SPREMNI ZA BUDUĆE BRUCOŠE: Evo kako će sve biti ORGANIZOVANO

Shodno rang-listi, mesto u domu će i ove godine dobiti samo najbolji đaci,

Objavljeno:

Uz poštovanje svih mera zaštite radi sprečavanja širenja virusa korona, u Ustanovi Studentski centar "Beograd" završen je prijem dokumentacije za studente prve godine osnovnih studija, a raspodela mesta brucošima održaće se od petka, 25. septembra, do utorka, 29. septembra.

Kako se navodi u saopštenju SC "Beograd", na konkursu se, od 1. do 15. septembra, prijavilo više od 2.000 brucoša, što pokazuje da interesovanje najmlađih studenata za smeštaj u domovima i pored epidemiološke situacije nije opalo u odnosu na predhodne godine.

Navode da je povećan broj mesta za brucoše za više od 30 odsto - sa ranijih 1.000 na više od 1. 300, te da je dodatno povećanje kapaciteta u planu i za naredne godine, budući da je primetno da je najveći broj studenata koji ne uspeju da ostvare pravo na smeštaj u studentskom domu upravo među brucošima.

Shodno rang-listi, mesto u domu će i ove godine dobiti samo najbolji đaci, a rangiranje se vrši prema uspehu iz srednje škole, gde je moguće ostvariti maksimalno 40 bodova, kao i prema socijalno-materijalnoj situaciji studenta, koja kandidatu može doneti maksimalno jedan bod.

Ove godine, poslednja rangirana devojka koja će dobiti mesto u domu ima prosečnu ocenu iz srednje škole 4,67, dok je kod muškaraca ta granica malo niža i iznosi 4,52.

Raspodela mesta za bruscoše održaće se u Studentskom domu "Karaburma", od petka 25. do utorka, 29. septembra, a zbog pridržavanja propisanih mera za devojke će trajati tri, a za muškarce dva dana.

Na raspodelu je neophodno doći lično, sa indeksom i ličnom kartom, a tom prilikom, u ambulanti Studentske poliklinike studenti mogu da obave i lekarski pregled za useljenja u dom.

Procedura useljenja u dom je omogućena u svim danima raspodele mesta i može se obaviti odmah po preuzimanju uputa na raspodeli, a krajnji rok za useljenje je ponedeljak, 5. oktobar, pa student koji se do tada ne useli, gubi pravo na smeštaj u školskoj 2020/2021. godini.

U saopštenju se napominje da među 10.500 stanara studentskih domova u Beogradu trenutno nema nijednog potvrđenog slučaja virusa korona i apeluje na nove korisnike da se pridržavaju svih propisanih mera.

Detaljne informacije o terminima raspodele mesta se mogu pronaći na sajtu www.sc.rs.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.