INSPEKCIJA KRENULA DA ČEŠLJA LOKALE: Prve večeri napisano 6 kazni, USKORO INSPEKTORI KREĆU U AUTOBUSE
Kafić, Foto: EPA / KOSTAS TSIRONIS

NE MOŽE DRUGAČIJE

INSPEKCIJA KRENULA DA ČEŠLJA LOKALE: Prve večeri napisano 6 kazni, USKORO INSPEKTORI KREĆU U AUTOBUSE

Kontrolisana su 92 ugostiteljska objekta, kao i 29 prodavnica trgovinskih lanaca

Objavljeno:

Počele su kontrole rada i poštovanje propisanih epidemioloških mera u ugostiteljskim i trgovinskim objektima, te je tokom prve noći proveren a napisano je šest prekršajnih kazni - objašnjava gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić.

- Kontrolisana su 92 ugostiteljska objekta, kao i 29 prodavnica trgovinskih lanaca, a napisano je šest prekršajnih kazni - objašnjava gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić.

- Sprovedena je i intenzivnija provera nošenja maski u autobusima, a od kontrolisanih 414 vozila, u njih 56 bilo je po nekoliko osoba koje nisu nosile maske. Ipak, generalno, više od 90 odsto lica ih koristi u javnom prevozu i Beograđani u velikoj meri poštuju propisane epidemiološke mere. Što se tiče zauzetosti, u većini autobusa je taj procenat iznosio oko 50 odsto, na šest linija do 70 odsto, te ćemo na tim linijama sledećih dana razmatrati povećanje broja vozila.

Prema rečima gradonačelnika Radojičića, najveći problem u ugostiteljskim objektima bilo je nenošenje maski i nepoštovanje distance.

- Beograd jeste poznat kao grad u koji, u redovnim okolnostima, dolaze i mnogobrojni turisti iz okruženja, između ostalog zbog provoda i zabave. Međutim, nije vreme za to, sve dok se ne izborimo sa epidemijom - kazao je gradonačelnik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.