OVAJ GRAD U SRBIJI JE UKLET ZA PAROVE, DEŠAVA SE NEŠTO JAKO ČUDNO: Svi primećuju jednu zabrinjavajuću stvar
Foto: Printscreen / uspješnažena.com

tako je, kako je

OVAJ GRAD U SRBIJI JE UKLET ZA PAROVE, DEŠAVA SE NEŠTO JAKO ČUDNO: Svi primećuju jednu zabrinjavajuću stvar

Najviše sklopljenih brakova je bilo među Voždovčanima, zatim slede stanovnici Palilule i Zvezdare

Objavljeno:

Od početka godine, tačnije od januara do juna, u matičnim službama prestoničkih opština zaključen je 2.031 brak i potpisana 782 papira za razvod.

Zbog vanrednog stanja u toku aprila u bračne vode je uplovilo samo 26 parova i potpisana su dva razvoda. Takođe, ako se brojke porede sa prvom polovinom prošle godine, gotovo da su prepolovljene.

Na budući zajednički život, u prvih šest meseci, uglavnom su se odlučivali parovi prosečne starosti oko 30 godina. Dok je prosečna starost žena prilikom razvoda 44,7 godina kod muškaraca je 41,6 godina.

foto: Profimedia

- Prema prikupljenim podacima, u maju i junu uočljivo je više zaključenih brakova, ali i više razvoda u odnosu na mesec april koji je ceo protekao u vanrednom stanju - objašnjavaju nadležni iz Sekretarijata za upravu. - Svakako je broj sklopljenih brakova znatno manji nego za isti period prošle godine.

Najviše sklopljenih brakova je bilo među Voždovčanima, zatim slede stanovnici Palilule i Zvezdare. Najmanje sklopljenih ali i razvedenih brakova je na teritorijama rubnih opština, odnosno u Sopotu, Lazarevcu i Barajevu

Statistika

Prema statističkim podacima, tokom prošle, 2019. godine sklopljeno je 8.787 brakova u prestonici. Tačku na zajednički život lane je stavilo čak 2.739 supružnika. Objavljene brojke su izvedene na osnovu mesečnih podataka koje redovno prezentuje Sekretarijat za upravu sa sklopljenim, ali i razvedenim brakovima na teritoriji prestonice.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.