ODZVONILO JE VIRUSU ZAPADNOG NILA: Večeras od 18 akcija suzbijanja komaraca
Komarci / Ilustracija, Foto: Profimedia

NAJAVLJENO

ODZVONILO JE VIRUSU ZAPADNOG NILA: Večeras od 18 akcija suzbijanja komaraca

Popadić, inače, napominje, a laboratorija preduzeća oformljena u okviru Sektora ekologije i unapređenja životne sredine još nije detektovala komarce zaražene virusom Zapadnog Nila

Objavljeno:

Direktor JKP Gradska čistoća Marko Popadić najavio je za večeras sinhronizovanu akciju suzbijanja komaraca, sa zemlje i iz vazduha, na pojedinim lokacijama u gradu.

Popadić, inače, napominje, a laboratorija preduzeća oformljena u okviru Sektora ekologije i unapređenja životne sredine još nije detektovala komarce zaražene virusom Zapadnog Nila.

Dodao je da se tretman komaraca iz vazduha, sinhronizovan sa tretmanom sa zemlje do sada pokazao kao izuzetno delotvoran, jer su u veoma kratkom vremenskom roku tretmanom obuhvaćene velike površine, pa su rezultati brzo primetni.

On je podsetio pčelare da u terminima kada se sprovodi suzbijanje komaraca kako uređajima sa zemlje, reka i iz vazduha, pčele zatvore u košnice i ne puštaju ih na ispašu kako bi one bile bezbedne.

Avio-tretmanom, koji će sprovoditi šest aviona JAT privredne avijacije, obuhvatiće se površina od 12.000 hektara.

Poletanje aviona planirano je za 18.00 časova sa aerodroma Lisičji Jarak u Padinskoj skeli, a avioni će nadletati lokacije Dunavac, Opovački put, Vrbovski, Besni fok, Široka greda, Padinska skela, Kovilovo, Jabučki, Glogonjski Rit, Blok Branka Momirova, Jojkića Dunavac, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenka, Veliko Ratno ostrvo, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom Raju, Mali Raj, Bela Stena, bara Reva, naselje Zage Malivuk, Ritopek, Grocka, Brestovik, Batkova ada, Gročanska ada, Avala, Zuce, Pinosava, Beli potok, Ada Ciganlija, Ada Međica, Makiško polje i Ostružnica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.