SRBI, NEBESKI NAROD! Pojedini Beograđani pokušali su da PREVARE SOKOLOVO OKO, evo šta im se desilo
Borba "nebeskog naroda" protiv "Oka sokolovog", Foto: Grad Beograd

OKO SOKOLOVO

SRBI, NEBESKI NAROD! Pojedini Beograđani pokušali su da PREVARE SOKOLOVO OKO, evo šta im se desilo

Jedan sugrađanin je to opisao kao borbu "nebeskog naroda" protiv "Oka sokolovog", što je skrenulo pažnju i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću

Objavljeno:

Pojedini beogradski vozači pokušali su prethodnih dana da nadmudre "Oko sokolovo" kako ih novi sajber sistem ne bi uhvatio dok su bahato parkirani. A to su činili tako što su papirom ili tkaninom prekrivali registarske tablice vozila.

Jedan sugrađanin je to opisao kao borbu "nebeskog naroda" protiv "Oka sokolovog", što je skrenulo pažnju i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću.

- Bilo je ovih dana bahatih vozača koji su pokušali da budu još bahatiji pa su pomislili da sistem "Oko sokolovo" prevare pokrivajući tablice. Pošto su svi kažnjeni da im objasnim kako funkcioniše sistem. Kada kamere snime prekrivenu tablicu istog časa se aktivira alarm koji dobija najbliža patrola Komunalne milicije i "Parking servis". U roku od nekoliko minuta pored ovako bahato parkiranog automobila dolazi patrola. Ako se vlasnik pojavi tada mu se na licu mesta naplaćuje prekršaj, a ako nema nikog vozilo odnosi "pauk", pa vlasnik kada se jednom pojavi plaća i kaznu i troškove odnošenja automobila - kaže Vesić.

To nije sve.

- Recimo na slici gde se vidi "pauk" jedan bahati vozač je jutros u Kneza Miloša parkirao na pešačkom prelazu i prekrio tablice. I misli da je pametan i da može da prevari sistem. Sada može da dođe po svoj automobil na plac "Parking servisa", da plati prvo troškove "pauka", a potom i kaznu od 25.000 dinara. Na drugim slikama su primeri drugih bahatih vozača koji su pokušali da sakriju tablice i koji su sankcionisani - zaključio je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.