ZA PROJEKAT VIŠNJIČKE STEPENICE IMAM PODRŠKU KOMŠILUKA, SVE ĆE BITI LEKOVITO: Ideja ovog Srbina se čula daleko!
Plan o "Višnjičkim stepenicama", Foto: Printscreen

svaka čast

ZA PROJEKAT VIŠNJIČKE STEPENICE IMAM PODRŠKU KOMŠILUKA, SVE ĆE BITI LEKOVITO: Ideja ovog Srbina se čula daleko!

- Svako odmorište, a ima ih 8, će predstavljati jedan razred osnovne škole i simbolizovati odlazak đaka iz škole ka izlasku iz naselja i Dunavu, svaka generacija će saditi cveće svom odmorištu, naveo je Duško

Objavljeno:

Srbin, Duško Milošević podigao je veliku prašinu na Tviteru, ali i u svom komšiluku nakon što je javno izneo svoj plan o "Višnjičkim stepenicama".

Naime, on je napisao da ima spreman projekat za svoje naselje koje gleda na Dunav. Kako je objasnio, Višnjičke stepenice izlaze direktno na izvor lekovite vode po kojem je naselje dobilo ime i omogućiće stanovništvu da lakše dođe do obale, do sportskih i komercijalnih sadržaja.

Takođe, naveo je, Višnjičke stepenice će se nalaziti ispod OŠ Milena Pavlović Barili, predstavljaće niz od stepenica sa 8 odmorišta na kojima će biti klupe i žardinjere sa cvećem. Svako odmorište će biti nazvano po ličnostima koje imaju svoje ulice u našem naselju ili su značajne za naš deo grada.

Među njima su Milena Pavlović Barili (OŠ), Branislav Nušić (jer je posedovao imanja u našem naselju i koristio stanovništvo kao inspiraciju za svoja dela), zatim po ulicama: Slobodan Jovanović, Albert Ajnštajn, Miloš Crnjanski, Božidar Knežević i Anica Slavić Rebac.

- Svako odmorište ima ih 8, će predstavljati jedan razred osnovne škole i simbolizovati odlazak đaka iz škole ka izlasku iz naselja i Dunavu, svaka generacija će saditi cveće svom odmorištu. Na početku stepeništa će biti amfiteatar za priredbe i vidikovac sa pogledom na Dunav, objasnio je Duško dodavši da će stepenice biti izgrađene na delu katastarske parcele 1370/10 koja je državna svojina u delu naselja koje trenutno nema funkciju.

Njegova ideja izazvala je veliku pažnju, a mnogi su mu čestitali na inovativnosti i poželeli mu sreću u ostavrenju svoje ideje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.