SISTEM "OKO SOKOLOVO" UŠLO JE U DRUGU FAZU! Za 10 sati izdali su čak 888 opomena, USKORO KREĆU SA PRAVIM KAZNAMA
Testiranje sistema "Oko sokolovo" ušlo je u drugu nedelju, Foto: Grad Beograd

"OKO SOKOLOVO"

SISTEM "OKO SOKOLOVO" UŠLO JE U DRUGU FAZU! Za 10 sati izdali su čak 888 opomena, USKORO KREĆU SA PRAVIM KAZNAMA

U prvoj fazi rada sistema "Oko sokolovo" u opticaju će biti 18 vozila, koja će snimati u 93 ulice

Objavljeno:

Testiranje sistema "Oko sokolovo" ušlo je u drugu nedelju pa Beograđani već dobijaju obaveštenja na kojima se nalaze podaci o lokaciji na kojoj je vozilo zatečeno, slika kao dokaz i molba da se tako nešto ne ponovi, saopštio je danas gradski sekretarijat za informisanje.

"Ti građani dobijaju i obaveštenje da će od 10. avgusta biti pisane kazne svima koji naprave prekršaj", rekao je sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš za Televiziju Pink.

U test-periodu do 9. avgusta pripadnici Komunalne milicije biće na terenu i pojedini vozači će u slučaju bahatog parkiranja dobiti kaznu na do sada uobičajen način.

"Automatizovani sistem "Oko sokolovo" biće u punoj funkciji za šest dana, odnosno od sledećeg ponedeljka", najavio je on.

Dodao je da su pripadnici Komunalne milicije u test-periodu, sa četiri vozila u dve smene, u proseku dnevno beležili između 1.300 i 1.400 prekršaja ovog tipa.

U ponedeljak je za 10 sati rada izdato 880 obaveštenja vozačima koji su nepropisno parkirali svoja vozila, rekao je on.

Sistem "Oko sokolovo" se trenutno testira u 93 ulice kojima prolazi javni gradski prevoz.

"Upravo to su ulice u kojima je bilo najviše primera nepropisno parkiranih vozila i za koje smo dobijali najviše primedbi sugrađana na ovu temu", rekao je on i najavio da će visina kazni biti od 5.000 do 25.000 dinara u zavisnosti od toga gde je vozilo zatečeno u prekršaju.

Glavaš je izneo procene da bi sistem "Oko sokolovo" mogao da ubrza protok javnog gradskog prevoza i do 20 odsto, a prvi efekti rada ovog sistema očekuju se oko 20. avgusta kada će prve kazne biti poslate vozačima koji čine prekršaje.

"Važno je istaći da mogućnost uticaja na rad ovog sistema praktično ne postoji, jer se sve dešava po automatizmu. Sistem ne može da radi selektivno i za svako vozilo koje je zatečeno u prekršaju sigurno će biti isporučena kazna", rekao je on.

U prvoj fazi rada sistema "Oko sokolovo" u opticaju će biti 18 vozila, koja će snimati u 93 ulice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.