OKO SOKOLOVO JE UŠLO U DRUGU FAZU! Ovo je datum kad će KAZNE POČETI DA STIŽU onima koji se nepropisno parkiraju
"Oko sokolovo" ušlo u 2. fazu rada, Foto: Zorana Jevtić

OBRATITE PAŽNJU

OKO SOKOLOVO JE UŠLO U DRUGU FAZU! Ovo je datum kad će KAZNE POČETI DA STIŽU onima koji se nepropisno parkiraju

Divac je u svom gostovanju na TV Studio B, objasnio da će građani dobijati obaveštenja sa molbom da se više ne parkiraju na tim mestima

Objavljeno:

Druga nedelja testiranja sistema za detektovanje nepropisno parkiranih vozila "Oko sokolovo” počinje danas. Kao i u prethodnoj, ni u ovoj nedelji neće biti kažnjavanja, ali će se slati obaveštenja vozačima čija su vozila zatečena kao nepropisno parkirana, naveo je sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac.

On je, u svom gostovanju na TV Studio B, objasnio da će građani dobijati obaveštenja sa molbom da se više ne parkiraju na tim mestima i da ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja i kretanje ljudi i javnog prevoza.

- U protekloj nedelji, u ulicama gde funkcioniše sistem "Oko sokolovo” dnevno smo u proseku opažali oko 1.300 nepropisno parkiranih vozila. Ovaj sistem od 10. avgusta počinje sa kažnjavanjem građana koji bahato parkiraju vozila. To ne znači da do tada svako može parkirati gde hoće, jer su patrole Кomunalne milicije na terenu i rade redovan posao, tako da se ne iznenade oni koji dobiju kaznu – istakao je Divac.

Naglasio je i da je sistem "Oko sokolovo” veoma efikasan i projektovan tako da potpuno isključuje selektivno kažnjavanje.

- Ne postoji faktor ljudskog uticaja. Ako se neko bahato parkira, ma ko to bio, kazna će mu biti propisana. Apelujem na građane da ne ostavljaju vozila na kolovozu, žutim trakama, pešačkim prelazima, tramvajskim šinama. Neće biti selektivnog kažnjavanja jer će svi čije vozilo bude zatečeno u prekršaju biti kažnjeni – istakao je Divac.

Podsetio je u svom gostovanju da Sekretarijat za saobraćaj izdaje posebne dozvole određenim službama koje mogu da se zaustavljaju.

- U tu kategoriju spadaju taksi vozila, dostavna vozila, u vreme kada je to dozvoljeno, vozila javnog gradskog prevoza, kao i vozila gradskih službi koje vrše hitne intervencije. Ta vozila sa posebnim dozvolama biće uneta u sistem i neće biti sankcionisana, dok za druge neće biti nikakvih popusta, svi će biti kažnjavani – naveo je Divac.

On je kazao i da očekuje da će sistem „Oko sokolovo” ubrzati protok saobraćaja i do 15 odsto, te da će se na ulicama gde ovaj sistem bude funkcionisao smanjiti bahato parkiranje na minimum.

- Očekujemo da će svi oni koji budu bahato parkirali, plaćati te kazne i da će shvatiti da time ugrožavaju druge, kao i da će prestati sa tom praksom – zaključio je Divac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.