NAKON ŠTO LICITACIJA ZA BEOGRAĐANKU NIJE USPELA, OGLASIO SE I VESIĆ! Evo šta je rekao nakon svega
Goran Vesić, Foto: Printscreen

NEMA ZAINTERESOVANIH

NAKON ŠTO LICITACIJA ZA BEOGRAĐANKU NIJE USPELA, OGLASIO SE I VESIĆ! Evo šta je rekao nakon svega

Vesić podseća da u ovom trenutku Beograđanka pravi gubitke Gradu i da nema razloga da taj trošak plaćaju sugrađani, te izražava nadu da će se uskoro naći njen kupac

Objavljeno:

Na danasnjoj zakazanoj licitaciji za prodaju Palate Beograd nije se javio nijedan zainteresovan kupac i licitacija nije uspela, potvrdio je za Tanjug zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Kako nalaže zakon, kada licitacija prvi put ne uspe, organizuje se nova i ona će biti umanjena za 20 odsto vrednosti u odnosu na početnu cenu. U najkraćem mogućem roku Grad će organizovati novu licitaciju, i nadamo se da ćemo dobiti nekoga ko će uložiti u ovu zgradu", rekao je Vesić.

On je naveo i da bez obzira ko bude kupio Beograđanku, neće moći da promeni namenu zgrade, niti će moći da radi bilo kakve promene na njenoj spoljašnjosti, budući da je zaštićena od strane Zavoda za zaštitu spomenika.

Kaže i da kupac Beograđanke ima obavezu da uloži najmanje pet miliona evra u rekonstrukciju zgrade u roku od tri godine.

Beograđanka
Beograđankafoto: Dragana Udovičić

Vesić podseća da u ovom trenutku Beograđanka pravi gubitke Gradu i da nema razloga da taj trošak plaćaju sugrađani, te izražava nadu da će se uskoro naći njen kupac.

"Kada neko bude kupio i uredio Beograđanku, osim što će tu biti kompanije koje će raditi, plaćaće se porez na imovinu Gradu, čim će Grad umesto što sada gubi, zarađivati", ukazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda kaže i da nije istina da je licitacija nameštena, kako je, kaže rekao lider Stranke slobode i pravde Dragan Djilas, odnosno ta stranka.

Vesić je demantovao i njegove navode da je samo neko ko je unapred sve znao u vezi sa licitacijom, mogao da učestvuje u njoj.

Početna cena dela Beograđanke koji je na prodaju je 20,6 miliona evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.