OTVORILO SE NEBO NAD BEOGRADOM, SVE SE ZACRNELO: Prestonicu pogodilo jako nevreme
Odjednom se smrklo nad Beogradom, nebo se otvorilo, Foto: Espreso.co.rs

narandžasti meteoalarm

OTVORILO SE NEBO NAD BEOGRADOM, SVE SE ZACRNELO: Prestonicu pogodilo jako nevreme

Izdat je i narandžasti meteoalarm za Pomoravlje, Istočnu, Jugoistočnu Srbiju i Šumadiju, gde se očekuje lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina većom od 20 litara po metru kvadratnom u periodu do 3 sata

Objavljeno:

Nakon jučerašnjih nepogoda praćenih olujnim vetrom i gradom u pojedinim delovima Srbije koje su nanele veliku štetu, Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na veliku količinu padavina u centralnom, istočnom i jugoistočnom delu zemlje.

Na sajtu RHZM se navodi da će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s pljuskovima, grmljavinom i količinom padavina većom od 20 mm za kratak vremenski period, uglavnom u centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima zemlje.

Nevreme je stiglo u Beograd oko dva sata, a pljusak koji je počeo oko tri zadržao se na kratko. Razvedrilo se i mnoge građane izmamilo da ipak izađu i iskoriste nedelju, ali su se ubrzo pokajali. Novi nalet kiše, mnogo silniji od prethodnog bukvalno je sakrio sunce.

U prestonici lije kao iz kabla, ne vidi se prst pred okom, a obilne padavine koje su najavljene jutros ovog puta nisu zakasnile.

Narandžasti meteoalarm

Izdat je i narandžasti meteoalarm za Pomoravlje, Istočnu, Jugoistočnu Srbiju i Šumadiju, gde se očekuje lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina većom od 20 litara po metru kvadratnom u periodu do 3 sata.

Podsetimo, narandžasti meteoalarm znači da je vreme opasno, kao i da su opasne prognozirane vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.