Najopasnije droge na beogradskim žurkama: Šta sve koriste radi par sati ekstaze?! (FOTO)
Foto: AP, Fonet, Stock

recite ne zlu!

Najopasnije droge na beogradskim žurkama: Šta sve koriste radi par sati ekstaze?! (FOTO)

Tzv. dizajnerske droge sve popularnije. Da li je vredno kockati se svojim telom i umom zbog par sati ekstaze?
Objavljeno: 15:29h

Oko 8 slučajeva zaplene droga dogodilo se svakog dana na teritoriji Beograda u 2015. godini. Zamislite sada samo koliki je to mali deo droge koja ordiniše Beogradom, i koje su to količine koje ne završe u policijskim odajama, već na žurkama, u haustorima, privatnim stanovima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Poslednjih meseci definitivno najpopularniji su amfetamini, sintetičke droge, od kojih Beogradom najviše hara MDMA. Ovaj naziv vam ne znači ništa?! Probajte sa „ekstazi“, „bombona“, „bonkas“, „eks“, „ekstaza“, „ekser“, „golubica“, „vesela tableta“...

Poznatije?! Popularna je zbog svoje pristupačne cene, pa tabletu ovog psihostimulatora korisnici plaćaju manje od koktela u nekom prestoničkom baru.

Da se „začini“ žurka guta se tabletica koja na sebi uglavnom ima ugraviran neki simbol, sličicu (Micubiši, Ferari, Smajloi), a nakon 20 do 40 minuta kreće udar energije.

foto: Thinkstock

Živahnost, intezivniji doživljaj svega oko vas stiže već sa prvim naletom ovog narkotika, ali ostaju teške posledica nakon što telo prođe izazvana usplahirenost:

  1. umor
  2. depresija
  3. konfuzija
  4. strah
  5. halucinacije
  6. psihoze
  7. povišen krvni pritisak
  8. opasnost od infarkta
  9. gubitak apetita
  10. gubitak telesne težine
  11. poremećaji spavanja
  12. pojava agresivnosti

Korisnike ove droge lako je prepoznati, naročito početnike pod dejstvom, jer im je gestikulacija neprirodna, nasrtljivi su i glas im je pojačan. Kroz hiperaktivno stanje često ih vodi muzika, a nakon dejstva droge biraju zatamnjene sobe i izolaciju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.