Centar grada menja svoje lice: Neće biti GSP stanica na Trgu, evo gde se izmeštaju!
Foto: Nebojša Mandić

totalne promene

Centar grada menja svoje lice: Neće biti GSP stanica na Trgu, evo gde se izmeštaju!

Cilj je da se centar grada oslobodi od viška autobusa i da postane pešačka zona.
Objavljeno:

Okretnica autobusa na Trgu Republike trebalo bi da se potpuno iseli tokom sledeće godine, kako bi se centar grada pretvorio u pešačku zonu, a javni prevoz sa te lokacije biće usmeren na Novi Beograd Blok 20 i u Dunavsku ulicu, najavio je danas gradski arhitekta Milutin Folić.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

On je, prilkom obilaska radova na izgradnji terminusa za javni prevoz u Ulici Vladimira Popovića u Bloku 20, rekao da je cilj grada da se osim Trga Republike od javnog saobraćaja potpuno rastereti i Studentski trg i delimično Zeleni venac.

- Cilj je da se centar grada oslobodi od viška autobusa i da ga pretvorimo u pešačku zonu. Napravili smo analizu saobraćajnih linija još prošle godine i u okviru te strategija planirana su četiri nova terminusa - rekao je Folić.

foto: Nebojša Mandić

U Ulići Vladimira Popovića u Bloku 20 biće nova okretnica autobuskih linija 96, 27 i 27E, a predviđeno je da radovi budu završeni do kraja septembra, dok će na terminus u Dunavskoj biti preusmerene linije 43, 32E, 35.

Za izgradnju terminusa u Dunavskoj , kako kaže, izabran je izvođač radova, završavaju se projekti, rešavaju imovinsko pravni odnosi, a predviđeno je da bude završen tokom sledeće godine.

Folić kaže da će saobraćaj sa Studentskog trga i dela Zelenog venca biti preusmeren na još dva terminusa koji su predviđeni da se prave kod Brankovog mosta, čim se skrene kod Ušća i u Bloku 42.

foto: Nemanja Pancic

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović kaže da je vrednost radova na novoj okretnici linija 27, 27E i 96 u Bloku 20 oko 30 miliona dinara, da je frekventnost saobraćaja na Trgu Republike 60 autobusa na čas, te da će frekventnost na terminusu u Bloku 20 biti 25 vozila na čas, a u Dunavska 35 vozila na čas.

On kaže da će usluga gradskog prevoza ostati ista, ali da će Trg Republike biti rasterećen od teškog autobuskog saobraćaja i centar grada dobiti lepšu sliku.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.