Sud odbio da odredi pritvor jednom osumnjičenom za nasilje
Sud odbio da odredi pritvor, Foto: Zorana Jevtić

DEFINITIVNO

Sud odbio da odredi pritvor jednom osumnjičenom za nasilje

D.K. se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu odbio je da odredi pritvor prema D.K, jednom od dvojice osumnjičenih za nasilje i nerede ispred Skupštine Srbije 6. jula, dok je drugom osumunjičenom T.V. odredio pritvor do 30 dana.

Sudija za prethodni postupak je odbio predlog za određivanje pritvora D.K. s obzirom da iz spisa predmeta koje je Više javno tužilaštvo dostavilo sudu ne postoji dovoljno dokaza koji bi potkrepili postojanje osnovane sumnje da je on izvršio krivično delo koje mu se naredbom o sprovodenju istrage stavlja na teret, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

D.K. se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu.

Prema osumnjićenom T.V sudija za prethodni postupak je rešenjem odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi puštanjem na slobodu mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo, navela je Tešić.

T.V se tereti da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Na ove odluke suda tužilaštvo, okrivljeni i branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Osumnjičeni su juče popodne saslušani u Višem javnom tužilaštvu gde su izneli svoje odbrane.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.