OVO JE ČOVEK KOJI JE ORGANIZOVAO SINOĆNJI UPAD U SKUPŠTINU: Od ranije je poznat policiji ZBOG OVOGA!
On je organizovao sinoćni upad u Skupštinu, Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Ana Paunković

da li ga se sećate?

OVO JE ČOVEK KOJI JE ORGANIZOVAO SINOĆNJI UPAD U SKUPŠTINU: Od ranije je poznat policiji ZBOG OVOGA!

Knežević je i predvodnik inicijative ,,Nema predaje Kosova i Metohije''

Objavljeno:

Protesti ispred Skupštine Srbije protiv najavljenog pooštravanja mera zbog epidemiološke situacije izazvane širenjem korona-virusa najvažnija su tema od sinoć.

Demonstracije su sinoć završene kada su policajci u opremi za razbijanje demonstracija izbacili grupu demonstranata koja je posle 22 časa ušla u zgradu Skupštine Srbije i sat kasnije sprečili drugu da uđe u Skupštinu. Tokom te akcije došlo je do koškanja policajaca i demonstranata.

Privedena su 23 huligana, kazao je Rebić za RTS navodeći da je među njima i Damnjan Knežević, koji se može označiti kao organizator upada u Skupštinu. Dodaje da je i bivši član Dveri Srđan Nogo takođe označen kao organizator upada.

Damnjan Knežević u javnosti je poznat kao organizator ,,narodnih patrola'' protiv migranata.

foto: Printscreen

Muškarci iz ove grupe su krajem februara ove godine migrantima i izbeglicama na engleskom jeziku govorili da će oni „ubuduće svake noći biti na ulicama“ kako bi „zaštitili svoje žene“, te da će migranti i izbeglice „imati problem“ ako neko napadne „srpske žene i muškarce“, kao i da to „moraju preneti“ svojim sunarodnicima.

Tada je Knežević priveden, što je potvrdio Goran Davidović Firer.

Knežević je i predvodnik inicijative ,,Nema predaje Kosova i Metohije''. On je i osnivač i nekadašnji potpredsednik Srpskog sabora Zavetnici.

Inicijativa „Nema predaje Kosova i Metohije“ nije zvanično registrovano udruženje pod tim imenom, a u pojedinim medijima predstavljaju se kao „vanstranačka inicijativa“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.