OVAKO SU MEDIJI NA BALKANU PISALI O DEMONSTRACIJAMA U BEOGRADU: Posebno je zanimljivo šta pišu CRNOGORCI!
Protesti ispred Skupštine, Foto: Marina Lopičić/Kurir

IZ REGIONA

OVAKO SU MEDIJI NA BALKANU PISALI O DEMONSTRACIJAMA U BEOGRADU: Posebno je zanimljivo šta pišu CRNOGORCI!

Hrvatski Index o demonstracijama piše kao o "ratu u Beogradu"

Objavljeno:

Regionalni mediji izvestili su o nasilnim protestima i neredima u Beogradu, a gotovo svi su preneli da su satima trajali sukobi između policije i učesnika demonstracija, da su demonstranti policiju zasipali kamenjem, plastičnim bocama i bakljama, da je zapaljeno na destine kontejnera i da povređenih ima na obe strane.

Hrvatski Index o demonstracijama piše kao o "ratu u Beogradu", a Jutarnji list ocenjuje da je protest protiv policijskog časa prerastao u bunu protiv predsednika Srbije.

Jutarnji prenosi da su, tokom protesta, na ulicama Beograda viđeni suzavac, pendreci i šok bombe, te ocenjuje da je situacija tokom protesta izmakla kontroli Index navodi, pozivajući se na pisanje beogradskih medija, da je ekstremna desnica pokušala da preuzme kontrolu nad protestom.

"Tako su se na protestu mogle čuti nacionalističke poruke poput "Kosovo je Srbija", "Vučiću, Šiptare". Deo demonstranata je policiji vikao "Idite na Kosovo", a pevale su se i četnicke pesme. Tako se u ranoj fazi protesta moglo čuti "Od topole, od topole pa do Ravne Gore, sve su strašne, sve su straše Đenerala Draže", tvdi Index.

Taj list prenosi i da su kamere N1 u prenosu uživo "svedočile napadima na policiju, ali i brutalnosti policije u civilu i privođenju i batinanju demonstranata".

Klix i podgoričke Vijesti u prvi plan ističu tvrdnje o brutalnosti policije.

Klix ističe da je javnost posebno uznemirena snimkom na kojem se vidi kako policajci udaraju mladiće koji su sedili na klupi, tvrdeći da je to samo jedan od videozapisa nasilnog ponašanja policije.

"Neki od demonstranata i oni koji su svedočili protestima tvrde da su pripadnici reda i sigurnosti nasumično udarali ljude, među kojima su i novinari", tvrdi Klix.

Podgorički CDM ocenjuje da su viđene "dramatične scene", a Vijesti u prvi plan stavljaju reagovanje policije pendrecima.

Navodi da je policija tokom demonstracija pendrecima tukla trojicu muškaraca koji su, kako kažu Vijesti, mirno sedeli na klupi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.