MASKE NOSE (SKORO) SVI, ALI JEDNU STVAR AMA BAŠ NIKO NE POŠTUJE: Kako je prošlo prvo jutro u GSP od uvođenja mera?
Putnici u gradskom prevozu, Foto: Printscreen / Instagram

bolje nego pre

MASKE NOSE (SKORO) SVI, ALI JEDNU STVAR AMA BAŠ NIKO NE POŠTUJE: Kako je prošlo prvo jutro u GSP od uvođenja mera?

Neki su nosili kratkotrajne hirurške maske, dok su se drugi opredelili za pamučne za različitim dezenima

Objavljeno:

"Koristite prednja vrata za ulaz, sva ostala za izlaz", to je jedino šte se mogli da čujete ovog jutra u gradskom prevozu na liniji 27 koja saobraća na relaciji Mirijevo – Trg Republike.

Sablasno tiho raspoloženje vladalo je i jutros među putnicima dok su krajičkom oka posmatrali oko sebe, a svi su gledali samo jedno – da li se nose zaštitne maske i koliko se poštuju epidemiološke mere.

Ono u šta su se uverili reporteri "Blica" jeste da je, zaista, velika većina Beograđana ovoga jutra nosi maske preko lica, što se ne može reći da je to bio slučaj i prethodnih dana.

Rast broja novozaraženih korona virusom poslednjih dana bio je i povod za novi sastanak Kriznog štaba, a na jučerašnjem zasedanju doneta je odluka da je nošenje zaštitnih maski u gradskom prevozu obavezno dok je preporuka da se one nose i u zatvorenom prostoru.

Neki su nosili kratkotrajne hirurške maske, dok su se drugi opredelili za pamučne za različitim dezenima.

Stariji odgovorniji

Ono što još može da se primeti jeste da stariji stanovnici prestonice više poštuju propisane mere od mlađih.

- Ne plašim se virusa, ali nosim masku od kad je počela epidemija. Nosila sam i rukavice, ali mi je dosta vruće sa njima, pa sam se odlučila samo za masku – rekla je za "Blic" jedna od sugrađanki dok je čekala svoj prevoz.

Ali jedna mera se ne pošutuje

Ono što se i dalje ne poštuje jeste socijalna distanca. Iako su sedišta u gradskom prevozu i dalje obeležena, te nije dozvoljeno da sednete na svako od njih, pojedini putnici u potpunosti to zanemaruju.

Sednu na prvo slobodno mesto bez obzira da li je oblepljeno nalepnicom koja propisuje zabranu sedenja, pa se čak i ne usude da pitaju saputnika da li je uredu da sednu tu i tako prekrše meru socijalne distance.

"Muka mi je od svega"

- Ne mogu da nosim masku, muka mi je više od svega. Taman smo mislili da je kraj, da ćemo da živimo normlano i onda se sve vratilo. Ovo je više nepodnošljivo - rekao je jedan sugrađanin koji je požurio da uđe u autobus bez ikakve zaštite.

Možemo da kažemo da je za pohvalu u kolikoj su meri stanovnici prestonice ovoga jutra ispoštovali propisane mere, jer je zaista bio reč o retkim pojedincima koji su koristili prevoz bez maske.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.