SIGURNO JE: U ponoć dezinfikovani beogradski vrtići nakon glasanja
Počela dezinfekcija beogradskih vrtića, Foto: Espreso.co.rs

VAŽNA STVAR

SIGURNO JE: U ponoć dezinfikovani beogradski vrtići nakon glasanja

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak naveo je da Grad godinama sarađuje sa Zavodom za biocide

Objavljeno: 08:35h

Tačno u ponoć počela je dezinfekcija beogradskih vrtića nakon izbornog dana, u kojem je danas u 40 vrtića održano glasanje.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da će Zavod za biocide, po već utvrđenoj proceduri, sprovesti dezinfekciju svih 40 predškolskih ustanova.

"Slavimo rezultate koje smo imali na izborima, ali život ide dalje i počeli smo sa dezinfekcijom beogradskih predškolskih ustanova koje će od sutra ujutru deca moći bezbedno da pohađaju", naveo je Radojičić za Tanjug.

On je dodao da će nakon dezinfekcije vrtića otpočeti dezinfekcija školskih ustanova kako bi za dan-dva biti dezinfikovani svi prostori u kojima su se izbori održavali.

Radojičić je kazao i da su se svi pridržavali pravila koja je Stručno-operativni tim propisao u toku izbora čuvajući tako bezbednost ljudi i glasača koji su učestvovali na izborima.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak naveo je da Grad godinama sarađuje sa Zavodom za biocide.

"Imamo apsolutno poverenje u ljude koji rade taj posao i da će do jutra sve biti odrađeno na maksimalno profesionalan način", istakao je Gak.

Katarina Šerović iz Zavoda za biocide kazala je da se dezinfekcija radi sredstvom na bazi alkohola, bezbednim za upotrebu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.