ŠOK NAD ŠOKOVIMA! U jednoj zgradi na Vračaru nezvani gost DIGAO UZBUNU, struka ima objašnjenje
Stanar zgarde u Beogradu, u kojoj je pronađena zmija, Foto: TV Pink Printscreen

DA SE NAJEŽIŠ

ŠOK NAD ŠOKOVIMA! U jednoj zgradi na Vračaru nezvani gost DIGAO UZBUNU, struka ima objašnjenje

Nesvakidašnja scena zabeležena je na Vračaru u Beogradu

Objavljeno:

Na ulaznim vratima zgrade na Vračaru pre dva dana osvanulo je obaveštenje o neprijatnom gostu. Stanar zgrade gde se pojavila zmija, Miodrag Abramović, jutros je u emisiji "Novo jutro" na televiziji Pink rekao da situacija nije prijatna, da ima malo panike i straha, da su obaveštene nadležne službe, ali da još nema zvanične povratne informacije.

Situaciju je prokomentarisao i Aleksandar Gavrić, iz udruženja "Animal Rescue Serbia", koji je napomenuo da u ovom periodu godine zmije izlaze iz brloga, traže partnere i dolazi do njihovih pojačanih aktivnosti.

Potencijalno najugroženiji su periferni delovi grada, gde se nalaze vikendice i ima dosta zelenila. Najčešće se javljaju "brze zmije", smukovi, ali kako je istakao, situacija nije zabrinjavajuća.

"Ako vidite zmiju, nemojte je dirati jer ona gleda da pobegne od vas. Ona će se zavući u najmanju rupu gde može da se zavuče", savetovao je Gavrić i dodao da ljudi čim primete zmiju, pozovu nadležne službe koje će je vratiti u njeno prirodno stanište.

Istakao je da nas zmije neće napasti jer mi nismo njihov plen, ali da ih nikako NE HVATAMO čak i kada su u pitanju opasne zmije.

A situacija da se zmije pojave u gradu svakako nije uobičajena jer grad nije njihova prirodna sredina. Kada se pojave u gradu, to znači da ih je neko doneo sa strane, u haubi automobila i najčešće to budu neutralne zmije. Ako se jave otrovne zmije, to takođe, znači da ih je neko doneo u grad.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/PINK)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.