VELIKA POBEDA BEOGRADA! Vesić progovorio, OVO BLAGO SMO USPELI DA SAČUVAMO
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić., Foto: Printscreen

BRAVO

VELIKA POBEDA BEOGRADA! Vesić progovorio, OVO BLAGO SMO USPELI DA SAČUVAMO

Naveo je da Beograd nema mnogo prostora namenjenih umetnosti i da zato svaku galeriju moramo "ljubomorno" da čuvamo

Objavljeno:

Odluka kompanije "Progres" da odustane od namere da proda umetničku galeriju u Knez Mihailovoj ulici pobeda je Beograda, pre svih kulturnih ljudi koji vole svoj grad i njegov umetnički senzibilitet, ocenio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Naveo je da Beograd nema mnogo prostora namenjenih umetnosti i da zato svaku galeriju moramo "ljubomorno" da čuvamo.

"Kada je građena Palata Progres, tada je Grad Beograd uslovio građevinsku dozvolu izgradnjom umetničke galerije. Nikako nije smelo da se dogodi da galerija bude prodata i da joj bude promenjena namena", rekao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Naveo je da ovo nije bila njegova bitka jer je njegov posao bio da brani interese Beograda što je, kaže, radio veoma odlučno.

Nisam hteo da dopustim da se sa ovom galerijom dogodi ono što su prethodne vlasti uradile sa bioskopima koji su kupljeni budzašto, a potom pretvoreni u prodavnice. Zato je odluka da se odustane od prodaje umetničke galerije pobeda Beograda", rekao je Vesić.

Kako je dodao, ovo nije ni poraz "Progresa", jer i oni su Beograđani koji treba da se raduju očuvanju jednog prostora namenjenog kulturi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.