USVOJEN PLAN o izmeštanju trolejbuskog depoa sa Dorćola
Trolejbus / Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

NOVA LOKACIJA

USVOJEN PLAN o izmeštanju trolejbuskog depoa sa Dorćola

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić je rekao da je Grad preuzeo obavezu da se taj deo Dorćola potpuno rekonstruiše i izgradi što će, dodao je, biti omogućeno izmeštanjem depoa

Objavljeno:

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas nekoliko urbanističkih planova, među kojima i plan koji predviđa izmeštanje trolejbuskog depoa sa Dorćola na Zvezdaru, uz auto put.

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić je rekao da je Grad preuzeo obavezu da se taj deo Dorćola potpuno rekonstruiše i izgradi što će, dodao je, biti omogućeno izmeštanjem depoa.

"Novi depo funkcionisaće na novoj lokaciji, u blizini stanice 'Laste' i auto-puta, što je i logično", kazao je Stojčić.

Dodao je da će se nadalje razvijati trolejbuska mreža kako bi građani bili u mogućnosti da na komforan način koriste javni gradski prevoz.

Odbornici su usvojili izmene i dopune Plana detaljne regulacije za područje između ulica Kralja Milana, Resavske, Nemanjine i Svetozara Markovića, predlog plana detaljne regulacije područja između saobraćajnica Stefana Prvovenčanog, Vojislava Ilića, Mokroluške nove i Kružnog puta Padina, kao i predlog plana detaljne regulacije za kompleks “Virginia” u opštini Surčin.

Takođe, usvojen je i predlog plana detaljne regulacije stambenog naselja uz groblje Lešće, kao i predlog plana detaljne regulacije bloka između ulica Džordža Vašingtona, Bulevara Despota Stefana i Cetinjske.

Na dnevnom redu bilo je i nekoliko predloga o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije, koji su takođe usvojeni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.